Over communies en vestimentaire keuzes maken

Wat is ze het laatste jaar veranderd, die oudste van me.

Geen kleuter meer, ze begint te lezen en te schrijven, kan rekenen als de beste (dan toch mama’s genen?) en dan die puberale trekjes die steeds vaker komen bovendrijven. Heerlijk.

Ze is zoveel groter dan die 1m10 die ze meet.

Zoveel voller dan de 17kg die ze weegt.

Het ziet er volgens sommigen haast niet te geloven uit, maar deze dame mag binnen enkele weken ook al opdraven als eerste communicant. Zij houdt zich plichtbewust bezig met het memoriseren van de liedjes en ik werd belast met het aankleden. Van de dag zelf, maar ook van haar uiteraard.

Dat laatste bleek niet zo evident te zijn. Ik had een deadline te halen, meer bepaald de date met de ontzettend getalenteerd fotografe Mieke Dalle, die al vastlag van augustus vorig jaar. Meermaals veranderde ik van gedacht en uiteindelijk klokte ik af op maar liefst vier outfits. Onderling combineerbaar en doordraagbaar, dat wel. Omdat ik op de vooravond van de fotoshoot nog steeds niet gekozen had, werden ze dan maar allemaal gedragen. Zo stellen we de keuzestress nog wat uit. Of kies je even mee?

 

DSC_2705


 

Als eerste maakte ik een eenvoudig rimpelrokje met brede gouden elastiek. De blauwe stof komt van bij Stoffen Van Leuven. Een couponnetje van 55cm dat ik in de lengte nog eens doorknipte en zo 3m stof kon rimpelen. Het is een mix van viscose, zijde en polyester dacht ik. Ik had dus niets meer over van lengte om om te zomen, maar dat kwam goed uit want ik opteerde voor een rolzoom. Ik gebruikte hiervoor gouddraad op mijn overlock machine. Volledig verliefd op het effect, de rolzoom is mijn favoriete detail deze zomer!

Het topje is gemaakt van fijne sweaterstof, ook een couponnetje van 50cm gevonden bij Stoffen Van Leuven. Er loopt een fijne gouddraad door waardoor het perfect past bij de rok. Het patroon is eentje van Oliver+S, de Picnic Blouse. Ik verkorte de mouwtje wel wat en paste opnieuw die gouden rolzoom toe zoals in de rok. Een beetje trekken aan de stof terwijl je dit doet en je krijgt een krullend effect.


 

De tweede outfit werd weer een combinatie rokje en bloesje. Een oranje rokje met lint en rits, verstelbaar in de taille door een knopenelastiek. De stof van de rok heeft dezelfde samenstelling als de blauwe rimpelrok. Alleen knipte ik deze keer een te grote cirkelrok die ik nog eens rimpelde. Zo moet je minimaal rimpelen voor een maximaal zwiereffect. Hoe ik de zoom deed? Een rolzoom met 2 draden blauw en 1 draad goud.

Het bloesje is de Blush uit Homemade Mini Couture in wit linnen A’nanas van het Franse AimeCommeMarie. Met een gouden paspeltje in de kraag. Meer moet dat niet zijn.


 

De derde outfit dan. Haar favoriet. Hoe kan het ook anders, zo licht, zo luchtig, zo lief. De Tip Top Dress van Petit à Petit & Family. Opnieuw in een A’nanas stofje van AimeCommeMarie: mooi diepgroene voile. Ik maakte maat 3-4 jaar voor mijn minimeisje en die zit als gegoten. Valt het op? Ook hier volledig afgewerkt met rolzomen!


 

Vierde en laatste outfit: niets nieuws, alleen een andere combinatie. Het witte linnen bloesje en de blauwe rimpelrok. Net iets klassieker denk ik, maar zeker even feestelijk. De gouden ananassen combineren zo mooi met de elastiek van de rok. Ik ga het nog knap lastig hebben met kiezen, zoveel is zeker.


 

 

Dus vertel eens, welke is jullie absolute favoriet? Misschien kunnen jullie me net genoeg over de streek trekken. Indien niet, gaan we voor de ‘Zero’ – aanpak en ‘gaan we er gewoon nog één maken’ 😉

 

Groetjes,

Laurence

Alle foto’s door Mieke Dalle van de Klikmobiel

 

Over communies en vestimentaire keuzes maken

67 thoughts on “Over communies en vestimentaire keuzes maken

 1. Allemaal geweldig!! Ik vind wel dat het blauw haar nog een extra uitstraling geeft! Maar het is allemaal prachtig en feestelijk! Wat vindt ze zelf het mooist?

 2. mohow, jij blijft verd. sterk uit de hoek te komen!!! Geweldig van boven tot onder.
  Ik vind het kleedje toppie voor HET feest!
  Alvast een dikke proficiat…

 3. Mieke says:

  Laurence, het kwijl loopt hier over mijn toetsenbord! Hoe kan je daar nu tussen kiezen? Geweldig mooi, alles! Ik stel voor gewoon af te wisselen. En die foto’s maken het plaatje compleet. Knap knap knap!

 4. Ik vind de 2e en de laatste het mooiste. De eerste outfit vind ik het blauwige van het bloesje niet 100% passen bij de rok. De jurk ben ik niet zo fan van omdat ik precies vind dat haar frêle persoontje wat verdrinkt in de stof, al kan dat anders zijn moest ze rechtstaan. Maar zo zittend, vind ik het teveel stof voor zo een fijne poppemie.
  Maar echt, erg mooie outfits hoor!

 5. piepow says:

  Gho, moeilijk! Mijn favoriet is toch de laatste outfit. Het kleedje vind ik precies een beetje “te veel” als je begrijpt wat ik bedoel, van tenue 1 vind ik de twee kleuren niet helemaal juist bij elkaar passen – een beetje muggezifterij, I know…

 6. De laatste is mijn absolute favoriet voor de communie maar wat ze ook zal dragen, ze zal stralen! UIteindelijk is het haar dagje dus mss moet je dan toch maar voor het blauwe jurkje gaan. Intussen is de communieoutfit bij mijn dochter ook een feit. Fotootjes volgen nog op de blog. Bij mij is het heel wat klassieker geworden maar de voorschriften van de school zijn dan ook ‘wit of ecru’.
  Trouwens heel moedig van jouw dochter om met 4 outfits op de foto te willen gaan! De foto’s zijn trouwens allemaal plaatjes! Fan van jouw werk!

 7. Zo zo fan van jouw werk! Een inspiratie! Als ik voor eentje zou kiezen, zou het de laatste zijn, net dat tikje feestelijker. Het kleedje vind ik ook super! Deze zou zo goed passen bij mijn dochter. Ze doet ook dit jaar haar lentefeest, en al 1 outfit klaar 😉 De foto’s en styling zijn ook super!

 8. Stefanie Lambrecht says:

  Beste,

  Je ontwerpen zijn hartstikke mooi ( afgewerkt) mt groot oog vr e twist of ander soort zalig detail Zou je eenmalig ook het aandurven om volwassen eenvoudig lang kleed knn maken waarvan de snit en effen kleurige stof alles doet om het geweldig te laten zijn ? ☺️😁 Zo ja , gelieve ht te laten weten ( de trouw wwarvr het dient is op 21 mei , haalbaar vr jou? ) Zo nee , kun je mij dan gegevens drnailen vn ” naaivriendin” die dit wel zou kunnen?

  Mvg

  Stefanie Ik kijk uit naar je mailtje!

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  > Op 9 apr. 2016 om 14:51 heeft – Ptitsmonstres – het volgende geschreven: > > >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s