The Hills Are Alive

Ooookay! De stemmen voor de eerste opdracht in Sew It Up zijn geteld en de winnaar is … yours truly!!! Bedankt allemaal voor het stemmen! Maar dat betekent meteen ook dat ik doorga naar de tweede ronde en die start vandaag.

De opdracht was -leek- eenvoudig: een ‘shift dress’. Een wat? Even google raadplegen (tevens mijn beste vriend wanneer er veel naai-jargon aan te pas komt). Een eenvoudig A-lijntje dus, geïnspireerd op de jaren ’60, lekker mini. Hm.

Dit is wat ik ervan gebakken heb:

opdracht 2-1

 

Ik had in elk geval al vanaf het begin het idee in mijn hoofd dat het bij deze jurk allemaal om de stof zou draaien. Ik hou enorm van grote prints. Ik vond deze stof met een foto van een berglandschap op bij Stoffen Van Leuven en was meteen verkocht. Het is gesatineerd katoen, voelt heel zacht aan en glanst licht.

Opdracht 2-2

Maar, een eerste probleem was dat het paneel te kort was om een jurk uit te maken. Het tweede probleem was dat ik niet in het midden van de foto wou knippen op de rug, dus geen rits opties daar.

Ik loste beide problemen op door het recycleren van een oud tricot/kanten T-shirt. Het schouderstuk knipte ik uit en hergebruikte het. Op deze manier voegde ik lengte toe én kon ik de rits in de zijnaad steken zonder iets te veranderen aan de halslijn van deze jurk, waarvan ik -met enige hulp- het patroon zelf tekende; ik kan deze immers gewoon over mijn hoofd trekken. Het katoenen deel van de jurk is volledig gevoerd.

Opdracht 2-4

 

 

Opdracht 2-3

Het resultaat is deze opvallende maar comfortabele jurk die casual gedragen kan worden, maar ook heel snel gekleed kan zijn. Ik ben er gek op. Jullie ook? Of benieuwd naar de competitie? Neem hier een kijkje en stemmen graag!

Laat de zomer maar komen, dan kan er iets aan die melkflessen van benen gedaan worden!

BIE_2149

 

Opdracht 2-5

 

BIE_2093

The Hills Are Alive

15 thoughts on “The Hills Are Alive

 1. proficiat met je overwinning en dit kleedje vind ik echt knap!
  Het geeft mij (ik denk door het bovenste gedeelte met die mouwtjes) ook een jaren 20 gevoel.
  (en dat is dus als compliment bedoeld want ik vind de jaren 20 mooi. maar deze is gelukkig niet charlestonachtig)
  Echt je ik wil meer van je zien 🙂

 2. Ingrid Vermeulen says:

  Heel mooi, maar zoals eerder face to face gezegd had ik liever korte mouwtjes gezien ( waarschijnlijk liggen de jaren 20 nog te dicht bij mijn tijdlijn he) maar je hoeft zeker de commentaar van je mama geen prioriteit te geven hoor! Doe zo verder.

 3. Marjolein Vanbaelenberghe (een oude vriendin van je zus :) says:

  amai mooi… benn wel een beetje jaloers… wou dat ik dit ook kon…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s