Olijke herfst-Ole

Vaak lees ik dat collega-naailiefhebsters een grote voorkeur hebben voor een bepaald soort stof. Hier is dat niet anders. En het is duidelijk NIET tricot en andere stretch-soorten.

Het plan was een Ole van Zonen09 ineen te steken voor de zoon of dochter, die zitten beide in dezelfde kledingmaat. Wel, het heeft me bloed, zweet en tranen gekost (alé, in elk geval tijd, een heleboel garen en 2 tornmesjes). Helaas zitten er naar mijn gevoel nog teveel imperfecties in om het gevoel van voldoening te laten overheersen.

Maar..

..het is draagbaar. Mooi zelfs. Lekker warm. En heel erg geliefd door het model.

IMG_1037

Ik vond ooit een ontzettend mooi lapje tricot bij Ella & Basiel, een fotoprint van een bos met daarop getekende bosdieren en fantasietjes. Het was even zoeken wat ik ermee kon doen, maar onze zondagse bezoekjes aan het bos van Domein Bulskampveld inspireerden me om deze te gebruiken voor het maken van een warme sweater, liefst met kap. De zoon houdt er niet van kledingstukken over zijn hoofd te moeten trekken, dus moest deze vooraan open kunnen. Ole voilà!

Ik maakte de volledig omkeerbare versie. Voor de binnenkant, de kap en de boorden nam ik een kwaliteitsvolle groene tricot van Fragile van bij Mon Depot. Aan de rand van de kap bevestigde ik een strook nepbont (een heerlijk detail, vind ik zelf).

Dit brengt me tot imperfectie #1 : ik plaatste de drukknopen tussen de panden niet helemaal correct vermoed ik, want de halslijn viel wat teveel open. Vandaar dat ik er een knoopsgat en houten knoop aan toegevoegd heb. Wat de sweater meteen niet meer zo omkeerbaar maakt uiteraard.

IMG_1049 IMG_1054
 
 Imperfectie #2: ik werkte het knopenpad vooraan eerst niet op de voorziene manier af, waardoor er heel wat getorn aan te pas kwam. Het zit nog niet heel katholiek in elkaar, maar goed, daar moet maar naast gekeken worden. Het geduld om het geheel weer uit elkaar te halen, zal je hier niet vinden.

IMG_6442_2

Imperfectie #3: Ik maakte er geen twee, dus gekibbel tussen zoon en dochter was mijn deel.

Geniet nog even mee van enkele sfeerbeeldjes:

 

IMG_6455 IMG_6456 IMG_6457_2 IMG_6458

Vandaag was een prachtige (haast irreële) nazomer/herfstdag en wij hebben er van genoten met de geleide boswandeling ‘kabouters in het bos’ in Domein Bulskampveld te Beernem!

Wat zijn jullie favoriete herfst-adresjes?
IMG_6468

Olijke herfst-Ole

26 thoughts on “Olijke herfst-Ole

  1. know the feeling… maar hoe meer je er maakt, hoe beter het wordt. en ik ben toch wel “zot” van tricot, langharige pels… zeker nu de herfst eraan komt. tip, heel veel speldjes gebruiken en altijd goed meerekken tussen de speldjes. er altijd voor zorgen dat beide lagen gelijk lopen, geen enkele speling in verschuiven toelaten, want dan kom je op het einde helemaal verkeerd uit. maar jouw sweater is echt een toppertje hoor! heel erg mooi. weet dat je als ontwerper foutjes ziet die een ander nooit opmerkt! het ziet er allemaal fantastisch uit!

      1. O, wat ik niet vermeld heb in mijn post, ik heb de sweater helemaal gevoerd met tricotine, waardoor ik op sommige plaatsen door 9 lagen stof moest stikken.. Dat kon mijn machientje niet altijd zo goed meester heb ik gemerkt 🙂

  2. Ik kan allen maar zien dat dit een super toffe hoodie is geworden. Heel mooi met die stof een pluizen boord.
    tip: bij ons heb je het ‘jonge’ natuurdomein de Bergelen (moorsele , gullegem)waar nu weer volop verbeteringswerken aan de gang zijn, oa een ‘natuurlijke’ en avontuurlijke speelzone voor de jongsten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s