Verwen de zoon – Part 2

Hoewel het misschien zo lijkt, is er niet stilgezeten de laatste weken. Er komen dus een aantal blogposts aan, zowel jongens-, meisjes- als madammengerief!

 

Om de spits af te bijten, de uitbreiding van de kleerkast van de zoon. Die groeit het snelst van de hoop. Geen baanbrekende patronen gebruikt, gewoon nog eens het winning team van de vorige keer bovengehaald: Theo en Jacob. Cisse is in de maak, maar wegens uitstelgedrag kan dat wel eens een olifantendracht worden.

IMG_1271

Deze keer heb ik wel gezondigd tegen mijn eigen regel niet op de groei te maken (kopen). Hier heeft dat geen enkel nut, ik heb in het verleden maar al te vaak kledij gekocht die uiteindelijk in het verkeerde seizoen bleek te passen. Wat het hemd betreft, nam ik voor de 3 jarige zoon maat 110 small. De mouwen zijn bijgevolg veel te lang en het geheel nog steeds wat te breed. Maar het gaat. En wat nog het beste is, ik nam niet de gewone katoenvariant van de stof, maar de voile. Doordragen in de zomer is dus geen enkel probleem. De prachtige stof komt van bij Bellelien. De rugpas, binnenste staander van de kraag en de mouwsplitbiesjes heb ik verwisseld tussen beide hemdjes.

De ontzettend zachte neplederen stof voor de broek vond ik bij Mertens te Melle. Die is redelijk dik waardoor het plan van een opgenaaid zakje niet ideaal was… mijn arme machientje moest soms door 8 lagen van die stof en liet bijgevolg -letterlijk- al eens een steekje vallen. Ik heb de laatste weken nog met dergelijke stof gewerkt (die blogpost komt er nog aan, ik laat jullie nog even in spanning 😉 ) en voor zij die niet kunnen genieten van een boventransportvoet zoals mezelf (o wat staat een krachtiger machine hoog op mijn verlanglijstje!), heb ik maar 1 tip: Fusible Tape! Het was een nachtmerrie deze stof te spelden wegens te dik en het laat sporen na. Maar met die ‘wondertape’ plakte ik gewoon de boel aaneen voor ik begon te stikken en weg waren de neepjes en gaatjes! De broek is omgezoomd met een biais uit de stof van het donkerblauwe hemdje.

IMG_1278


 

 

IMG_1283 IMG_1291 IMG_1298


 

IMG_1309 IMG_1300 IMG_1305


IMG_1329


IMG_1335


IMG_1324 IMG_1323 IMG_1314


 

 

Voor ik het vergeet, er WAS nog een derde hemdje… maar daar ben ik bij de knopen de mist ingegaan. Ik zie wel wat er nog van te redden valt, wie weet haalt ie de blog ook nog wel es.

Nu is het tijd voor wat selfish-sewing!

See you soon!

 

 

Verwen de zoon – Part 2

28 thoughts on “Verwen de zoon – Part 2

  1. waaw heel schoon! ik ben altijd blij als ik roze accenten zie voor een jongen – ik vind ook dat dat perfect kan, maar heb het zelf nog niet gedurfd. (Mijn vriend houdt mij een beetje tegen) En van waar komt dat mooie truitje? Echt een super combinatie!

    1. De trui is een wondere vondst die ik deed op Petit Bazaar in Gent. Er stond een kleine stand met echt vintage materiaal. Een bejaard koppel dat vroeger een kledingzaak had, deed hun 30 jaar oude stock van de hand via een Antwerps winkeltje (naam ben ik kwijt). Ik had net deze hemdjes afgewerkt die dag. It was meant to be 🙂 En wat dat roze betreft, de papa heeft zelf een zachtroos hemd in de kast dus geen klagen hier 😉

      1. Verdorie; ik was die dag te lui om mijn fiets te pakken en eens op petit bazaar langs te gaan. Een gemiste kans dus :-s
        Een man met een roos hemdje; dat verklaard veel. Mijn vent voelt zichzelf daar te cool voor (ahum 😉 )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s