Een Marie Celestine met kapmouwtjes

Ook hier werd Stof Voor Durf Het Zelvers 2 in huis gehaald. Uiteraard. Vooral voor de mix and match jurkpatroontjes.

Het tweede jurkje dat eruit gemaakt werd, was oorspronkelijk bedoeld voor het jongste monstertje. Zij wordt twee op 17 september. Een verjaardagsjurk dus.

Maar mevrouw wou niet passen, noch poseren. Het zat op zicht trouwens ook nog wel wat ruim, die maat 92. De 92 uit Stof Voor Durf Het Zelvers 1 past perfect en het is algemeen geweten dat die nogal smalletjes uitvallen. Ik heb dus duidelijk SVDHZ1 kindjes in huis!

Ik zag mijn creatie al meteen in het vergeethoekje verdwijnen, maar dat was buiten grote zus gerekend. Zij kwam, paste en … claimde. Akkoord, het is wat kort (héél kort), maar met de gepaste kousenbroek kan het er Pippi Lankousgewijs mee door.


IMG_1423


Ik maakte Marie Celestine met kapmouwtjes en daaronder een rimpelrokje. De stof van het bovenstukje is een lapje fijn ribfluweel dat hier nog lag van een van de eerste jurkjes die ik ooit gemaakt heb, nu zowat een jaar geleden. De voering is een rood/wit motiefje in katoen van Timeless Treasures, een restje van deze Jacob broek. De knoopjes komen uit de voorraadkast.

Het rimpelrokje zeg je? Ah ja, dat is een knap stofje, niet?

Het is een sample stofje van de Melkbrigade. Bedoeld voor rokjes, maar wegens een foutje in de productie zijn die er niet gekomen. Maar wat niet is, kan misschien nog komen.

Ik hernam de staartjes van het meisje op de fiets voor de schouderstukjes. Er mocht zo weinig mogelijk verloren gaan.

De kwaliteit van de foto’s, mja, helaas niet van topkwaliteit. Ik lijk in huis maar geen plaatsje te vinden met voldoende licht om manueel te fotograferen (een bewegend model althans) en ik ben nooit thuis met daglicht tijdens deze korte winterse dagen. Dus jullie moeten het er maar mee doen en de lelijke slagschaduwen erbij nemen. 


IMG_1410 IMG_1408 IMG_1405


Vind je ook niet dat deze kousen ervoor gemaakt zijn? Ik vind ze schitterend. Ze zijn van de huidige wintercollectie van Fred&Ginger. De laarsjes zijn eigenlijk van broerlief. Het merk is Ocra en ze hebben vleugeltjes aan de zijkant (dochter vindt ze top want het zijn Mega Mindy botten! ).


IMG_1446 IMG_1428 IMG_1396


Zo. Weer eentje tevreden. En voor mijn kleinste madammeke heb ik nog ruim de tijd -als in twee dagen- voor een nieuwe verjaardagsjurk. Met een al even speciaal stofje. Dus … Stay tuned!

Groetjes,

Laurence

Een Marie Celestine met kapmouwtjes

30 thoughts on “Een Marie Celestine met kapmouwtjes

  1. I like it soon much 🙂 en dat fotoprobleem heb ik zelf, zie je op mijn laatste blogpost nu ook… maar hé je ziet wel dat je dochter straalt dus dat is het belangrijkste en oh die kousen…

  2. khadetjes says:

    Schoon gerief, en handig dat dochter twee er wèl in past ;).
    Grappig, hier ligt het tweede boek ook klaar voor een verjaardagsjurk. De eerste versie viel ook wat ruimer dan gepland uit maar gelukkig heb ik nog vier dagen voor een nieuw exemplaar – oké ja, er moet ook nog een prinsessenjurk bij ;).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s