Something about a merry X-mas to you all

Straks is het feest ten monstertjeshuize. De tafel wordt gedekt voor 19 personen. De pakjes liggen onder de kerstboom en de lichtjes branden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, als je het aan mijn kinderen vraagt en dat hebben ze van geen vreemde.

Een middagdut zit er niet in, daarvoor zijn ze te extatisch en opgewonden. Blote voetjes rennen door het huis, meer rommel creërend dan wij kunnen opruimen, maar is hier spreken we in zo’n geval van een ‘gezellige drukte’. Of de familie er straks zo over zal denken, is nog maar de vraag, maar ach, gaat het niet vooral om het samenzijn? En genieten? Ja toch?

Ok, misschien ook een heel, heel klein beetje om de party outfit van dienst. Toch als je die zelf gemaakt hebt. Er kruipen best wel wat uren werk in en uiteindelijk hoop je dat het plaatje klopt.

IMG_1496

De oudste dochter kreeg een jurk waarvoor ik de mosterd haalde op drie plaatsen:

De stijl en inspiratie haalde ik bij dit Belgisch designermerk.

Het patroon is er een uit het laatste boek van deze dame.

De stof spotte ik hier en kocht ik hier.

Het geheel zit nog wat ruim, zoals ik het wou, met het oog op de zomer. Ik heb er alvast een liefde bij, viscose genaamd. Stof die zo soepel valt, dat rimpelrokjes er op slag veel sierlijker gaan uitzien. Het resultaat is een eenvoudige jurk, maar in mijn ogen toch heel klassevol door de zachte kleur, de frivole mouwen en de mooie knopenrij op de rug. Winter- en zomer draagbaar.


IMG_1486


IMG_1490 IMG_1488 IMG_1485


IMG_1483


Mag ik jullie al een zalige Kerst en aangename, warme feesten toewensen?

IMG_1494

Something about a merry X-mas to you all

12 thoughts on “Something about a merry X-mas to you all

 1. Viscose is de max om te verwerken.
  Perfect kleed om er nu een strakke col-trui onder te dragen, lekker warm dezer dagen. En ja wat kijken we uit naar die zomerdagen.
  Een liefdevol 2015!
  Liefs, Veerle

 2. Katrien says:

  Mooie jurk, er ligt op mijn naaitafel ook een Morley-geïnspireerde jurk maar met een kraagje, verhoogde taille en (hopelijk, want de dochter wil het zo) ultrakort …

 3. Hoi! Mijn papa was de gelukkige winnaar van jullie wedstrijd in december, en daarom ik ook! Een super leuke tas voor mij, ik heb ze al veel gebruikt, en mijn dochter heeft direct de andere aangeslagen! Mijn zus mag ervoor werken want zij mag het boek! Iedereen gelukkig! Merci!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s