College Girl

Zo’n 10-15 jaar geleden beleefde ik een van de mooiste periodes uit mijn leven. Met name de studententijd. Ik hoor vaak rond me mensen verkondingen dat ze toch blij zijn daar vanaf te zijn, dat studeren. Pintjes drinken, al goed en wel, maar de rest.. Ik deel die mening duidelijk niet. Na een paar -verrijkende, weliswaar- jaren vertoeven in de wondere wereld van de jonge ouders (daar kan ik pagina’s mee vullen), merkte ik toch dat, nu alles op zijn plooi valt en de nachten weer nachten worden, mijn ‘abstracte’ hersenhelft het heeft overleefd. Meer nog, ze smeekt om zo gevoed te worden als mijn kroost de laatste 6 jaar. Voeding op vraag, geen regeltjes, schema’s, verboden of verplichtingen.

Ik schreef me weer in aan de universiteit.

Indien er dus een blogstilte volgt, brand dan een kaarsje voor deze student. Het is immers al een tijdje geleden, nietwaar..

Wat kijk ik uit naar de studentenjaren van mijn kroost. Ik zie het al helemaal voor me. Ik hoop ook oprecht dat ze er evenveel van genieten als ik deed.

In tussentijd stel ik me tevreden met doen alsof. Ik voorzag mijn oudste -die pas kan lezen, ha!- van een sportief tenueke à la studentinneke. Katelijne van Mon Depot voorzag me van een ontzettend zachte, groene sweaterstof van Lily Balou. Ik heb werkelijk nog nooit zo’n zachte stof gevoeld. Het patroon van dienst is de Ole van zonen09 met rits.

Ook de tricot met veertjes is van Lily Balou. Ik gebruikte deze laatste voor een longsleeve, maar verstopte hem ook in de zakjes en de ellebooglapjes van de kaptrui.

Deze stoffen -en meer!- zijn sinds gisteren te koop in de webshop. Snel zijn is de boodschap!


 


De gele sweaterstof aan de binnenkant is er ook eentje van Mon Depot. Ik won die destijds met deze jurk in de Straightgrain wedstrijd. Ze komt hier schitterend van pas. De trui is hierdoor heerlijk dik en lekker warm, maar blijft beweeglijk.

Ik denk dat dit de eerste keer is dat mijn dochter laaiend enthousiast is van een kledingstuk en waarlijk een gat in de lucht sprong. Niet dat ze anders ontevreden is, maar er zijn zo gradaties in haar contentement.. als er een sprongetje aan te pas komt, kun je zeggen dat de punten voor comfort zich ergens rond ‘hoogste onderscheiding’ situeren!

 

Dan ga ik nu weer even mijn brein voeden, het -creatieve- hart is verzadigd.. voor een uur of 4 😉

 

Lieve groeten,

Laurence

 

 

College Girl

17 thoughts on “College Girl

 1. de ole met rits staat hier ook ooit nog eens op het programma, patroon en stoffen liggen klaar. En wel spannend zo’n studie. Ik zie het mezelf ook nog doen, maar twijfel tussen ‘in de lijn van mijn beroep’ of ‘iets totaal anders’. dus ik ben stiekem ook wel benieuwd welke studie je bent gestart. alleszins veel succes

 2. Super tof geworden, volgens mij zal deze outfit zelden de kast zien (naar analogie met de sporttenue van onze jongste, die heeft niet eens een plaats in de kast)! Succes met de examens. Alleen maar respect! Ik heb het ooit ook overwogen, maar mijn creatieve brein eiste te veel aandacht op 😦

 3. Ik deel uw mening over die studententijd absoluut niet, maar ik bewonder wel je moed om er opnieuw aan te beginnen. Leuke stofjes, die van Lily Balou. Ik zag ze op de opening van MonDepot al. Je maakte er weer iets moois van.

  1. Joke says:

   Ik deel net als An, deze mening ook niet. En ik zie dat al meteen terug komen in zoon’s studie liefde.
   Maar wel grote fan van jouw maaksels. Die vest gaat veel gedragen worden, dat is, naar mijn mening, onmisbaar in elk kind zijn of haar kleerkast, toch?

 4. Ik zit nog volop in de schemerzone met mijn hersenen… Nog teveel onrustige nachten… Succes met je studie, bewonderenswaardig! Ik herken dat trouwens van die gradaties in contentement bij het zien van een kledingstuk… Beste barometer, een pijnlijk eerlijke soms ook!

 5. waaauw, echt keimooi!! en ook heel erg petje af voor je keuze om opnieuw te gaan studeren, en dan nog wel zoiets ingewikkelds, althans, zo lijkt dat voor mij toch 🙂 (ik heb zelf ook wel univ gegeten, maar alles wat nog maar van ver naar technische dingen/wiskunde/… rook, was niet bepaald aan mij besteed… )
  Ik heb trouwens zelf net ook een blogje: http://lilliepawillie.wordpress.com – maar enkel lezen met in uw achterhoofd dat ik er nog maar net mee begin – ik voel een lichte (grote!!) drempelvrees om mijn blogvoorbeelden in te lichten over mijn blogpogingen 🙂

 6. Super knap! Dat vestje ziet er zalig uit, Ole met rits werd hier nog niet geprobeerd. Studeren wel, en ik sluit niet uit dat het ooit dezelfde kant op gaat als bij jou, eens er terug wat meer ruimte en slaap aan te pas komt! Succes met de studies!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s