Oooo Marieke, Marieke…

HA! Dit moet een eerste keer zijn. De eerste keer dat ik erin slaag maar liefst 2 maal te posten op de blog op dezelfde dag. Wel, de post over het mooie Nena jurkje stond al geruime tijd op de planning. Vandaag werkte ik echter een stuk af waar ik ontzettend verlekkerd op ben. Alles klopt. Het patroon, de pasvorm, de stof, de kleur, hoe het aanvoelt, de afwerking, … er is NIETS wat ik zou veranderen. En ik ben écht wel mijn grootste criticaster*.

(*Criticaster is een Spaans leenwoord. Het betekent muggenzifter, kritische recensent. Criticaster heeft een veel ongunstiger, kleingeestiger connotatie dan criticus.
Een criticus is een beoordelaar, recensent. Hij kan negatief oordelen, maar een criticaster is – per definitie – een zuurpruim.)

Ontmoet: Marieke. Een nieuw patroon van Ikatee, in samenwerking met Labo d’Isa. In een heerlijke stof van Liberty of London, uit de huidige zomercollectie (gekocht bij Stragier).

IMG_9644

Ik zou een hele avond lang over dit patroon kunnen schrijven, zoveel mogelijke opties en details zijn er. Maar ik ga het kort houden -op de fotospam na dan. Ik koos voor de playsuit (korte jumpsuit zonder mouwen) met frullen all the way. Die frullen werkte ik af met een rolzoom. Een rolzoom maak je met de overlock (neem er best eens je boekje bij). Gezien het naaigaren bij een rolzoom goed zichtbaar is, gebruikte ik stikgaren (Guterman, ja) op de overlock. Freak. Who, me?

IMG_9606

De playsuit sluit met knoopjes vooraan. In de taille zit een koordje, maar ik stak er ook een elastiek in. Het koordje is dus louter voor de sier.

Ik maakte een maat 122 voor mijn meid van 7,5. Ze is klein en fijn (117cm en 19kg) dus ze zal er nog eventjes inpassen, gok ik. De playsuit is door haar helemaal goedgekeurd, zit zeer comfortabel, aan- en uitdoen gaat vlot. Ze is niet meer zò klein, dus toiletbezoekjes of zwemlessen vormen geen probleem meer.


IMG_9649

Hoe ontzettend blij ik ook ben met dit stuk, ik moet je toch teleurstellen als je denkt dat dit een ‘quick sew’ is. Toegegeven, de stof die ik gebruikte is niet goedkoop, dat zal ook wel meegespeeld hebben. Ik wou de afwerking piekfijn hebben dus deed het rustig aan. Alles netjes overlocken, rimpelen en knoopsgaten maken volgens de regels van de kunst, .. dat alles zorgde ervoor dat ik toch makkelijk 15 uur aan de playsuit gewerkt heb (van knippen van de stof tot de laatste steek). Is dit veel? Weinig? Ik heb geen idee eigenlijk. Tricot spul zit soms op een uurtje ineen, maar zodra ik naar katoen grijp, gaat de versnelling een tikkeltje lager. Hoe zit dat bij jullie eigenlijk?

Enfin, ik ga afsluiten met nog wat foto’s. Het weer, het verlof, de kledij, het meisje, alles maakt me blij vandaag! Enjoy!

 

Laurence

xXx

 

IMG_9635

IMG_9588IMG_9603

Oooo Marieke, Marieke…

21 thoughts on “Oooo Marieke, Marieke…

 1. Miet says:

  Supermooi en idd helemaal ‘af’, die rolzoompjes doen het hem wel. Als ik met mooie en duurdere stoffen werk, neem ik ook mijn tijd. Voor de justknotit in double gauze heb ik een avond zitten knippen (strepen die moesten doorlopen!) en uiteindelijk toch 2 avonden genaaid. Maar de voldoening is dan dubbel zo groot, als het écht wordt zoals je het wou.

 2. Katrien says:

  Waar haal je al die tijd vandaan om die dingen te doen, Proficiat …. mijn moeder zou heel fier op jou zijn! ❤️👌👌👌

 3. Da’s heel wat uren werk, ja! Maar het resultaat is navenant, erg mooi. De stof is een klassieke Liberty en daarom zó frivool en romantisch dat ik er helemaal week van word. Schitterend.
  En ja, hier ga ik ook een versnelling trager wanneer ik met katoen werk. Ideaal om zen van te worden, me dunkt.

 4. Oh Laurence, ik voel de liefde voor dit stuk tot hier, en terecht ! Echt een pareltje! Criticaster, freak, whatever, ik zeg vooral vakmanschap en stijlqueen ineen x

 5. Heel mooi, katoen gaat hier ook langzamer dan tricot, waardoor ik dus ook juist eerder voor tricot kies. Zo zwor ik laatst nooit meer aan de broek met gulp te beginnen, ik word er gewoon neit blij van dan 😉

 6. Wikkelgatjes says:

  Ooooh Laurence! Een waar pareltje schotel je ons hier voor… Ik keek al verlekkerd op IG maar hier… Jongens toch! Ik was van meet af aan superfan van dit patroontje! Alleen loopt hier een heel smalle meid van 21 maanden rond, die met haar kontje nog perfect in maatje 68-74 past, dus dan moet ik nog niet denken om dees eens te naaien… Maar ondertussen kwijl ik nog eventjes op jouw schoon exemplaar 😉

 7. Fanny says:

  Super mooi. Gebruik je dan voor die rolzoom 3x gewoon garen of enkel de draad die aan de buitenkant komt te zitten?

 8. tegenwoordig kies ik voor snelle projecten wegens tijd te kort 😉 maar inderdaad nieuwe patronen met veel details, niet in tricot, daar kan ik ook best een tijdje aan bezig zijn 🙂
  super stuk trouwens… ik kijk uit tot ik jumpsuits voor Axelle kan maken maar nu is dat nog niet zo handig…

 9. Gelukkig dat er soms nog projecten zijn waar je lang aan bezig bent, anders zou de kleerkast nog meer uitpuilen! 😉 Ja, bij katoen naai ik ook voorzichtiger, speld ik meer en duurt het dus ook langer. Bovendien zijn die projectjes vaak an sich al tijdrovender, wegens meer frullekes en detailkes hè 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s