Flower Power

Dit weekend was het Petit Bazaar in het ICC in Gent. Sinds jaren al een vaste afspraak in mijn agenda. Ideaal voor een moeder-dochter uitstap waarbij beide gepluimd worden. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Image

 Deze keer, in tegenstelling tot de vorige aanslagen op mijn portemonnee, was ik het slachtoffer van de stoffenwinkeltjes. Ik ging geen stoffen kopen. Echt niet. Yeah right. Bedankt Ella & Basiel om mij nogmaals op het gebrek aan karakter te wijzen dat zo typerend is geworden voor mijn recente verslaving. Het moest wél meteen onder handen genomen worden om mijn laatste aankoop -voor mezelf of mijn betere helft?- te rechtvaardigen. En het mocht zeker geen jurkje worden!

Ik zag al vaak iets verschijnen uit het boek Stof Voor Durf Het Zelvers. Tijd om me er ook eens aan te wagen. Mijn oog viel op het tuniekje met ronde kraag. Ik had toch beter de tijd genomen ook het boek zelf open te slaan en niet enkel het patroon. Bij het knippen moet er iets fout zijn gelopen, want bij de eerste pasbeurt zaten we al met een blote-buikprobleem. Tijd voor improvisatie! Een band boordstof bracht soelaas.

IMG_9478

IMG_9477

Het broekje had ik al eerder gemaakt. Daarvoor gebruikte ik het Jacob patroon van Zonen 09, maar paste het aan (lees: 2 maten versmallen).

IMG_9492

IMG_9487

Geef toe, deze stof was voorbestemd voor maxi-monsters garderobe. Wat die gerechtvaardigde aankoop betreft, mission accomplished!

Dikke pluim voor een geslaagd weekend.

close-up

Flower Power

14 thoughts on “Flower Power

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s