An Apple A Day

“An apple a day,

keeps the doctor away”..

..dixit mijn grootvader met Engelse roots. Zou het? Deze week in elk geval niet, ten huize Van Loo-Lebon. De man des huizes twee weken in het buitenland en de drie monstertjes geveld in de zetel. Oorontsteking en angina. Een topper!

Ondertussen moest ik ook de derde opdracht voor Sew It Up zien in elkaar te krijgen. Een hele leuke opdracht, maar gezien het artistieke niveau van mijn medekandidaten geen evidentie! De tijden waarin ik van citytrip naar citytrip of havenbezoek naar havenbezoek hopte, menig musea binnentrad en me uren kon vergapen aan een Caravaggio, tja, die liggen al eventjes achter mij. Cultuur staat hier eerder op een laag pitje dezer dagen.

Toch kwamen nogal snel oude favorieten naar boven. Ik ben altijd wel een liefhebber geweest van het surrealisme, dus ging ik daar eens rondneuzen. Ik koos voor een heel bekend schilderij van Magritte, The Son Of Man:

 

Image

 

En hier volgt dan de creatie van de dag:

 

ImageImage

 

 

Een eenvoudige zwart-witte jurk. Het patroon van het bovenstuk is zelf getekend, de rok is een rimpelrok uit stroken zwart en witte stevige katoen. Eronder zit nog een gerimpelde onderrok van witte katoen. Ik tekende halflange mouwen die ik afwerkte met een boordje van wit katoen, naar buiten geplooid en vastgezet op de mouw met een zwart drukknoopje. Strakke lijnen en eenvoudige kleuren naar het maatpak van de man in het schilderij.

De verrassing komt wanneer ik me omdraai. In het rugpand verwerkte ik een rits die de illusie wekt dat de jurk opengemaakt is. Wat tevoorschijn komt is niet mijn blote rug, maar een heleboel rode appels. An apple a day…? Helaas, zo efficiënt waren die hier deze week dus niet 😉 .

Image

 

Hoewel Magritte een fascinatie had voor groene appels, vind ik de rode kleur van mijn exemplaren net iets interessanter. Het geeft een beetje punch aan de jurk.

 

Image

ImageImage

 

Eerlijk is eerlijk, de pasvorm mocht iets strakker naar mijn gevoel. Maar het fut om deze weer uit elkaar te halen ontbrak deze week. Misschien doe ik later nog wel eens. Vinden jullie deze creatie toch een stem waard? Here’s the place to be!

An Apple A Day

8 thoughts on “An Apple A Day

  1. Aagje says:

    Oh what a surprise! Zou het voor mezelf nooit doen maar heel geslaagd. Heb net een omgekeerd kleedje zwart onder en streepjes boven, zonder rits of fruit just basic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s