They should have called it 7th heaven instead of Cloud9

Sew It Up, het zit erop! (voor mij althans)

Ik lig uit de wedstrijd, maar dat was geen grote verrassing. Wel een terechte uitkomst.

Dat wil niet zeggen dat ik het niet jammer vind, want in de finale draaide alles om persoonlijke stijl. De ‘Signature Style’. Daar had ik zin in, hoe kan het ook anders? Het resultaat evenaart mijn enthousiasme, als je het mij vraagt!

Een voordeel is natuurlijk dat ik niet tot maandag moet wachten om deze met jullie te delen:

BIE_5425

Ik maakte de Bleuet Dress van Deer and Doe. Helemaal mij. Klassiek, girly, retro, speciaal, alles in één jurk.

Ik liet me ook helemaal gaan in de stofkeuze: de mintgroene Smile and Wave en de kleurrijke The Way of Flowers, beide uit de Koi collectie van Cloud9. Wat een hemelse stoffen van Cloud9 altijd (ik gebruikte die trouwens al eens in mijn eerste inzending voor Sew It Up). Voor de kraag en de manchetten aan de mouwen gebruikte ik restjes witte gabardine van de jurk voor mijn derde inzending. De knoopjes zijn zalmkleurige vintage knoopjes, gevonden bij de Stoffenkamer te Gent. Ook van de afwerking ben ik deze keer wél echt tevreden.

BIE_5475

BIE_5455

Het truitje/jasje is een patroon uit Knipmode. De buitenstof is een zalige biologisch extra dik tricot stofje van de Stoffenkamer in Gent. Het is volledig gevoerd met een ongelooflijk zacht viscose tricot van bij Mertens Mercerie te Melle (35 euro voor anderhalve meter, oeps). Het lintje om de gilet te sluiten maakte ik uit diezelfde witte viscose tricot, zodat het past bij de witte kraag van het jurkje.

BIE_5451

Ik koos ervoor beide middenvoorpanden in een contrasterende stof te maken, die op de rug terugkomt in de strik.

BIE_5483

Een zalige zomerjurk, als je het mij vraagt. En het wordt nog beter, kijk wat ik kon met de rest van de stof (en er is nog meer, dus er volgt zeker en vast nog wat):

BIE_5496

Een Mara-jurkje van Compagnie M voor maximonster waarin ik opnieuw beide stofjes verwerkte. Een maat 4y, maar enkele centimeters versmald, as usual. Met dezelfde knoopjes als op mama’s jurk.

BIE_5514

Zie ze (ons) stralen (kan ook met het mooie weer te maken hebben natuurlijk 😉 )!

BIE_5603

BIE_5546

BIE_5614

They should have called it 7th heaven instead of Cloud9

17 thoughts on “They should have called it 7th heaven instead of Cloud9

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s