Miss Madeline got stripes

De temperaturen van de laatste dagen smeken om zomergerief. Mijn antwoord daarop is er eentje van bandwerk. Ik had de ideale combinatie stof en patroon liggen daarvoor, een lading biologische tricot van het label I Got Stripes en Pyssel Nabon van bij Georgette en de jurk en top Miss Madeline van Mind the Whale. De tricot is hemels zacht en verwerkt als een droom. Ook het patroon is een pareltje, heel eenvoudig, maar toch ingenieus. Voor de nieuwsgierigen, ik deed welgeteld 6 uur over het maken van deze collectie. Van het knip- en plakwerk van het patroon tot de laatste steek. Rendement troef, zeg ik dan.

IMG_7946kopie


Ik maakte voor mijn jongste monstertje twee jurkjes -de peren en de haaienvinnetjes- en twee topjes -driehoekjes en de egeltjes. Maximonster kreeg van de peertjes en de haaien dan de topjesvariant en uit de andere twee stoffen een jurkje.

Ik zou mezelf niet zijn als ik niet hier en daar mijn eigen draai zou geven aan het geheel. Onlangs had ik een heel gezellige babbel met gelijkgestemde zielen. Onder andere het creatieve proces achter het naaien kwam ter sprake. Ik behoor overduidelijk tot de categorie naaisters die creëert vanuit chaos. Er is nooit een duidelijk plan op voorhand. Ik begin aan iets en laat me volledig meevoeren op de stroom van  ideeën die op me afkomt zodra ik mijn machine aanzet. Het gebeurt dan ook heel vaak dat ik halfweg dat proces op mijn fiets spring om met mijn half afgewerkte stukken naar de fourniturenwinkel te rijden. Mijn walhalla. Waar ik me volledig kan verliezen in het samenstellen van de details die zo eigen zijn aan mijn stijl. It’s all in the details, isn’t it?


IMG_7953kopie


IMG_7967kopie


IMG_8001kopie


IMG_8006kopie

 

Lieve groeten,

Laurence

xXx

Miss Madeline got stripes

22 thoughts on “Miss Madeline got stripes

  1. Ik denk dat ik ook eens wat bandwerk ga doen 😉 en dat patroontje dat nu al vanaf dag één op mijn lijstje staat in veelvoud laten schitteren. Heel schoon!

  2. Heel mooi!! Ik ben zwaar onder de indruk, dat je dit oo 6 uur allemaal ineen hebt gekregen! En zo schoon en al! Super!! Ik wil dringend ook miss madelinekes beginnen maken, het patroon is al geknipt en al! Nu nog wachten op de boot met mijn spullen, en vooral op tijd… 🙂 heerlijk wel te lezen hoe je zo kan borrelen van inspiratie! Het is eraan te zien ook bij alles wat jij maakt! En wat een luxe dat je dan vlakbij een winkel zit met al dat gerief 🙂

  3. mags says:

    prachtige collectie!. zo een fourniturenwinkel in de buurt, dat moet zalig zijn. Hier loop ik altijd vast omdat ik maar niet in de winkel geraak

  4. Amaai Laurence ! Jij bent gewoon een machine, qua produceren dan … ! Maar zo’n machine van de creatiefste soort als jij … dat moeten ze nog uitvinden !

  5. Noch in kwaliteit, noch in kwantiteit ben jij blijkbaar in te halen, ik krijg zin om mijn werk aan de kant te gooien en te naaien als ik zo’n dingen zie, helaas, snif snif, de plicht roept.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s