On Palm Trees and Broccoli

Zo heel af en toe maak ik iets waar ik echt zotcontent mee ben. Halfweg het maakproces begint dat al en tegen dat het laatste draadje afgeknipt is, ben ik er al zeker tien keer mee naar beneden gelopen. Tonen aan de zoon, passen en nog eens passen. Tonen aan de man des huizes. “Zie eens, dat wordt een leuke, niet? Wa peisde?” “Euh, wat vraag je me nu? Goed, zeker?” 

Bij deze broek heeft mijn voorgevoel me niet in de steek gelaten. Het is een pareltje geworden, mijn excuses voor de stoef. Maar echt, ik vind de zoon om op te eten, in zijn palmboombroek en broccolischoenen.

img_8833_2

Het patroon heet Hop and Jump en vond ik in de Ottobre 1/2015. Ik heb nog maar weinig gebruik gemaakt van dergelijke patronenboekjes en dat was eraan te merken. De broek zat half ineen toen ik het zag: veel te breed. Wat zeg ik, een paard te breed.De broekspijpen waren goed, maar die heupen en taille, daar nam ik zeker 8cm in. Bij een volgende exemplaar zal ik die boordstof zeker nog wat meer centreren. Gelukkig zit er een tunneltje op de boordstof gestikt (ik begreep de uitleg niet 100%, maar interpreteerde het toch zo), waardoor de broek niet afzakt. Aan de enkels gebruikte ik de sweaterstof opnieuw in plaats van boordstof. Tip: check eerst eens of de voet erdoor kan voor je die boord eraan zet, sweaterstof rekt minder goed mee dan boordstof. Uhu.

img_8880

De stof zegt u? Ha ja! Misschien nog wel het belangrijkste stukje info van deze hele blogpost! Prachtige french terry of zomersweater van About Blue Fabrics, ontworpen door de Gentse illustratrice Eva Mouton. Werkelijk waar één van de meest zalige stoffen die ik deze zomer verwerkt hebt. Love, love, love!

img_8886_2

Lieve groetjes,

Laurence

xXx

 

On Palm Trees and Broccoli

27 thoughts on “On Palm Trees and Broccoli

  1. Joke says:

    Ik begrijp waarom je zot content zijt! Ik zou ze zo kopen, moest ik ze in de winkel zien hangen! Knap!
    En wat ook: ik krijg nu precies niets anders bedacht dan te maken met deze stof,… :O

  2. hahaha! ja, hij is om op te fretten, met broccoli en al. en herkenbaar, in gedachten maak ik dan een toerke in het stadion of een salto’ke in de corner, als dingen nog beter uitdraaien dan je zelf in gedachten had

  3. Wauw. Ik zou er nooit een broek uit maken, want dat ziet er hier na een half uur al niet meer uit in zo een bleke stof, maar ik vind het prachtig, prachtig.
    En dat van die boordjes in sweater: been there, done that 😉

  4. Ik heb net hetzelfde bij mijn naaiprojecten 😉 Inclusief familie die niets ziet in halfafgewerkte stukken en het al beu is tegen dat er resultaat getoond kan worden 😉 Ik kon alleen sweaters bedenken bij deze stof, maar dit is zo geweldig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s