Zarina, the pirate fairy + a give-away!

Ik ben in mijn nopjes. Echt!

Dat heeft twee redenen. Ten eerste de keuze van de dochter wat betreft haar carnavalskostuum en ten tweede het feit dat ik deze voor het eerst helemaal zelf én volledig naar wens van de dochter heb kunnen maken. Sta me toe te zeggen dat ik heel blij ben met het resultaat. Dit wordt dan ook een lange blogpost met een overload aan foto’s!

Fai_profile_409x571_zarina“Hey ho!
Imagine the places that we’ll go
No one can stop us when we’re so high
In the stratosphere
Hey ho!
We’ll be the freighter that plunders
Every one of the world’s seven wonders
When we’re up in the skies,
For who can fight a frigate that flies?

 No one can fight a frigate that flies!”

Zarina, een elfje uit de Disney film The Pirate Fairy, is de nieuwe heldin des huizes. Een elfenmaatje van Tinkerbel dat haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen en vele elfenregels breekt. Uiteindelijk verbannen, sluit ze zich aan bij een bende piraten en wordt zelfs kapitein van hun schip, dat ze wil doen vliegen met elfenstof. Mijn oudste is helemaal in de ban van de moraal van het verhaal, ofte hoe iemand die eerst ‘goed’ is, een tijdje ‘slecht’ kan zijn, om daarna voor eeuwig en altijd terug ‘goed’ te zijn. Voor eventjes van het rechte pad afdwalen kan en mag en dat vindt ze prachtig. Als je maar trouw blijft aan je dromen.The-Pirate-Fairy-147

Even kort voor de statistieken: 5m stof, 5m lint, 5 knopen en 5×5 uur werk. Dat was er nodig om een 5,5 jarige om te toveren in een levensechte piratenelf. Op de vleugels na dan, die liet ik achterwege, want ik gaf ze toch niet veel overlevingskans in een derde kleuterklas. Het kostuum zelf, dat kan maar beter terug mee huiswaarts keren -maar daar twijfel ik niet echt aan, want voor de dochter is het alle dagen carnaval!

BIE_7558


Deel 1 – De jurk!

BIE_7511

Zarina draagt een schouderloos wit bloesje. Mooi, maar totaal niet praktisch voor een kind waarbij van rondingen nog geen sprake is. Ik koos voor een basistopje, volledig gevoerd, met daaraan bevestigd pofmouwtjes met een open schouder. Bovenaan werd rondom een strook witte katoen bevestigd, die ik al gerimpeld had. Het stuk waar deze gerimpelde strook aan de mouw is bevestigd, heeft een ‘tunnel’, waar een elastiek doorloopt. Ik knipte nogmaals voor- en achterpanden, maar zonder de schouderbandjes en deze keer in het zwart. Dat geheel werd geassembleerd, voorzien van wat bling bling en bovenop het bovenstukje gestikt. Mét een gouden sierstiksel, want jawel, sedert een week ben ik de trotse eigenaar van een Bernina 350! Kon er een idealer ogenblik zijn die uit te testen?! (Hoe het geheel uiteindelijk in elkaar steekt, daar gingen heel wat uren denk- en puzzelwerk aan te pas. Laat gerust in een commentaartje weten of een tutorial gewenst zou zijn, dan maak ik er eens werk van.)

BIE_7660 BIE_7648 BIE_7668

De rok bestaat uit 2 delen. Een losse onderrok uit tule met daarboven een cirkelrok uit een donkergroene wolmix, aan de zoom afgewerkt met een groen bontje. Bovenop de cirkelrok stikte ik twee ‘bloemblaadjes’ van een zachte, groene stof met bloemendessin. Ik paste ongeveer dezelfde methode toe als bij deze broche. Achteraan sluit de jurk met een zichtbare rits.

BIE_7662


Deel 2 – De mantel!

BIE_7576

De jurk tekende ik volledig zelf, maar voor de mantel deed ik als basis toch beroep op een bestaand patroon, namelijk het Jackie manteltje van Ienemiene en Emma en Mona. Ik verlengde maat  110 met 20cm, hertekende het linkervoorpand, de kraag en de mouwen. De stof is een stevige ribfluweel, donkerpaars met een zwarte ondertoon, van bij Mertens te Melle. Ook de fournituren vond ik daar. Voor de voering gebruikte ik een soepele goudkleurige stof die ik vond in de Strik in Ledeberg.

BIE_7595

Zarina is een elfje en dus veel kleiner dan een mens. De mantel die ze draagt, is eigenlijk een stuk van de mouw van een mensenjas. Vandaar de grote knopen op het linkervoorpand en de ‘Nelson-krul’ op het rechtervoorpand. Ik had vooral plezier in het maken van dit laatste detail, zij die mij persoonlijk kennen, zullen wel weten waarom. 😉

BIE_7691 BIE_7689


Deel 3 – De accessoires!

Zoveel accessoires zijn er niet, dus daar kan ik kort en bondig over zijn. Een paars stukje tricot werd al snel een haarband, 2 halskettingen van Veritas die net gepast twee maal rond de taille van de dochter kunnen, dienen als riem en de sabel mochten we even lenen van een gul vriendje.

BIE_7698


Deel 4 – De Give-Away!

Heb je thuis ook iemand rondlopen die verzot is op verkleed rondlopen? Die volledig kan opgaan in een personage, tot hij/zij ervan droomt? Dan is het misschien een goed moment om mee te doen aan deze give-away! Ik heb namelijk nogal wat stof en bling bling over en geef dat -en nog wel wat meer verrassingen- graag weg aan één van jullie. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is volger zijn van mijn blog en een reactie op deze post nalaten waarin je zegt welk carnavalkostuum er bij jullie kroost op nummer 1 staat. Succes!

Als afsluiter nog een dikke merci aan Bieke voor de schitterende foto’s!

BIE_7621

Lieve groet,

xXx Laurence xXx

Zarina, the pirate fairy + a give-away!

109 thoughts on “Zarina, the pirate fairy + a give-away!

 1. Super gemaakt! Hier is dochter van 3 helemaal gek van Frozen en Rapunzel en de jongens van 9 en 11 dromen van een kostuum zoals Jack Sparrow(Johnny Depp) in the pirates of the Caribbean. Ik doe graag mee met deze give away!

 2. Joke says:

  Wohow!!!! Sprakeloos!!
  Ik doe je dit niet na. En doe bijgevolg ook niet mee met je leuke giveaway. Carnavalkostuums stikken is niet echt mijn ‘dada’. Al heb ik wel drie carnavalmonstertjes in huis.

 3. Ohlalalala! Kom jij mijn mond even sluiten? Hij is opengevallen en ik krijg hem niet meer dicht. Ik vond mezelf al zo flink (morgen gaat er een Mevrouw De Poes naar school, dat is de favoriet van het moment van ons verkleedkind), maar dit slaat echt alles!

 4. marieke says:

  zin om een “wandelende takken” kostuum te maken 😉 laat maar iets weten. Prachtig gedaan. Rosalie was ook zo blij met haar outfit, dit zijn voor sommige kinderen echt geweldige dagen. Louis is zot van wandelende takken , maar ging als chirurg naar school (ja ook ik heb soms tijdgebrek, hij werd gegijzeld door de ‘legermannen’ en moest gedwongen de gewonden opereren op de speelplaats. Tja , ik vond het wel goed gedacht van die andere kinderen. Hijzelf was niet zo fan van het hele kidnap-gebeuren. Hij kan dus wel een boost gebruiken.

 5. Els says:

  Gij zijt niet normaal gij :-), echt wel super !!!! En wanneer moeten onze meisjes verkleed zijn op school ? Ik heb daar nog niks van gehoord / gezien…

 6. Miet Aertsen says:

  Wauw, zoveel werk en zo’n prachtresultaat! Zot gewoonweg! Ik heb het ridderkostuum van mijn zoon ook zelf gemaakt, maar heb me er wel heel wat makkelijker van afgemaakt moet ik bekennen…. Gelukkig is mijn 3-jarige niet zo kritisch en heel erg tevreden. Ik waag graag mijn kans voor wat blingbling, want wie weet wat wordt het volgend jaar?

 7. Birgit vermeiren says:

  Ongelooflijk prachtig gemaakt. Hier een zoon rondlopen die graag een perfecte combinatie wil zijn van een mannelijke tinkerbel en een stoere ridder. 😊

 8. valerie says:

  Momenteel staat de blauwe turtle op nummer 1
  Net een pakje helemaal zelf gemaakt.
  Maar staat alweer een lijstje klaar voor: personage uit braveheart animatie film en een viking
  Dus laat die mooie stofjes maar komen

 9. Hier is het al Frozen wat de klok slaat. Een passend Anna kleed vonden we gelukkig in de winkel (zonder cape weliswaar, maar die zat snel in mekaar). Maar de Elsa’s waren allemaal te klein. Dus daar heb ik me aan gewaagd. Morgen lopen de 2 prinsessenzusjes in de stoet aan de school. Fotootjes volgen van’t weekend op mijn blog en in de Facebookgroep waar jouw kostuum ook al staat te schitteren…

 10. gratienne says:

  ik heb de dochter gelukkig gemaakt met een zelfgemaakt prinsessenkleed. Maar het elfenpakje is al een idee voor volgend jaar. Proficiat met je mooi resultaat.

 11. Carnaval, het feest van het jaar, al is het hier alle dagen wel feest, als ik mijn dochters laat doen. Verkleedwensen worden elk jaar gekker. Vorig jaar een slak, dit jaar een octopus. En de ander wilde Pippa Peperpoep zijn. Het pakje is dan wel niet zo fantastisch als dat van jou, maar ik ben al blij dat mijn dametjes morgen met de grootste glimlach op hun snoet naar school gaan. (want fietsen zal met al die benen niet mogelijk zijn)

 12. Ik blijf met open mond staren naar de prachtige foto’s… Ik ben er niet toe gekomen om zelf iets te naaien voor carnaval dit jaar maar misschien naai ik nog wel een prinsessenjurkje (oh cliché) rond haar 3e verjaardag. Een piraten prinses lijkt mij anders ook wel iets 😉

 13. Katrien kennis says:

  Hier is er een dochter met een zelfgemaakt kleedje naar school, de anderen helaas een gekocht tenueke. Wat heb je dat prachtig gemaakt!! Echt fantastisch gewoon!

 14. Kris says:

  Voor mijn dochter heb ik een prinsessekleed gemaakt dit jaar dat verdacht veel weg hadden van een prinses Elsa kleed zonder dat het de bedoeling was 🙂 voor haar verjaardag binnenkort wil ze een elfenfeest en ik denk dan ook dat deze Disney film haar zou bekoren! Met de stof zou ik me ook wagen aan het prachtige elfen kleed dat jij hebt gefabriceerd!

 15. Evelien Trog says:

  Mijn meisjes verkleden zich ook graag in vanalles. Mijn plan voor volgend jaar is een indianenmeisje (favoriet van de oudste) in vol ornaat. Maar meedoen met je give-away kan dit misschien wat versnellen 😉 Ook op het verlanglijstje van de drie dochters hier: een tandloos kostuum, een elfenpakje, een vlinder,…

 16. fabienne says:

  Wat een fantastisch pak, Mijn “kleintjes” zijn intussen al mama en papa, waardoor ik voor een nieuwe lichting kleintjes kostuums mag maken. Alvast bedankt voor de give-away, en zeker voor de inspiratie. Verkleedkleren worden bijna dagelijks gebruikt, en gaan van piraat over kristoff (met rendier) uit frozen, allerhande prinsesjes en plop tot megamindy en megatoby.
  en oh ja, met carnaval dit jaar hadden we een grote elsa uit frozen (5j) een grote anna uit frozen (4 j) een kleinere elsa van 3j, een stoere ridder van 5j en een kleine tinkerbel (14 maand).
  Ik verzamel dus allerhande “kostuum”stofjes..en kostuumideetjes.
  groetjes Fabienne

 17. Hey Laurence,
  Ik heb je (nog eens, I know) genomineerd voor de Liebster Award, ik ben te veel fan om het niet te doen. meer hierover vind je hier http://mamaknutseltweer.blogspot.be/2015/03/and-nominees-are.html
  ik dacht dat ik hier al gereageerd had. hier blijven de klassieke mega toby en mega mindy helaas mega populaird, maar vlinderprinses heeft ook op 1 gestaan. ik ga nog een jaartje op gewone kleren oefenen denk ik, voor ik me aan carnavalskleren ga wagen
  groetjes!
  Liesbet

 18. Inne says:

  Heeel mooi 😮Maak je toevallig deze ook voor andere dochtertje 4,5 wil super graag zarina worden met carnaval maar vindt nergens een kostuum hiervan 🙈

  Grtjs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s