Er is er één (of twee) jarig, …. !

 

We schrijven 21 maart 2014:

“Pang! Het startschot is gegeven

 

21 maart 2015:

Exact 1 jaar en 46 blogposts later ben ik er nog steeds, en hoe!

Vol ongeloof hoeveel mensen ik al heb leren kennen via dit stekje.

Ontzettend dankbaar voor de vele leuke reacties die op elke post volgen.

Nog steeds heel erg overtuigd van deze blog als medium om te inspireren én geïnspireerd te worden!

Ik kan er mijn creatief ei in kwijt en het is een mooi excuus om nog maar eens fotootjes te nemen van die bloedjes van me. Een excuus om op familiefeesten oma te laten stoefen ‘kijk eens wat ze nu weer gemaakt heeft’ en dan de smartphone de ronde te laten doen, de tantekes en nonkeltjes in het ongewisse laten of ze nu doelt op de kleren of de kleinkinderen zelf (aan die laatste heb ik anders ook serieus werk gehad 😉 ).

Ik geniet. Ik zou liegen als ik zei dat ik blog louter voor mezelf of als herinnering voor later (wat uiteraard mooi meegenomen is). Daar heb ik iPhoto voor. Voor mij geen blog zonder publiek. Ik ga ook niet spreken voor een lege zaal. But that’s me, een beetje een (podium)beest. Zolang je me niet vraagt om te dansen.

Dus, lieve lezertjes van me, aan jullie om dit eerste kaarsje uit te blazen en de pakjes te openen. Straks. Nog even geduld! Want amper een weekje na de geboorte van mijn blog, werd nog iemand geboren.. en werd ik voor het eerst meter. Een wolk van een rosse baby viert op 28 maart haar eerste verjaardag. Zij mag eerst haar geschenkje openen: een wit poppenbedje van het Deense Smallstuff, gekocht bij Wolf & Wolkje. Ik ben verliefd. Op de hele winkel. Het bedje komt met een fijn matrasje, maar zonder beddengoed. Ik vond hiervoor een ideaal lapje, het uiltjespaneel gekocht bij Bambiblauw. Ik combineerde het met een witte wafelkatoen in een dekentje. De wafelkatoen is een restantje van hier, symbolisch, niet?


IMG_1881 IMG_1880 IMG_1882


Maar er komen ook uiltjes in de vorm van een strijkapplicatie. Ideaal voor een bijpassend kussentje. Zwart-wit is nogal hip naar het schijnt en gezien de mama en moeke van het hoogblonde prinsesje een ontzettend hip koppel zijn, koos ik voor een strak streepje. Voor de achterkant effen okergeel en rondom een dikke witte paspel.


IMG_1885

IMG_1884


Het uiltjespaneel bestaat niet enkel uit de grote uilen, maar aan de bovenkant zit nog een hele strook mini-uiltjes. Gezien wasbaar luieren nog zoiets hip is, kunnen we dat misschien al met de paplepel ingeven en pop van enkele luiertjes voorzien. In stijl pipi doen, heet dat dan. In stijl eten kan ook, dus een slabbetje mag niet ontbreken. Ik prutste ook nog wat met de verschillende siersteken van mijn nieuwe Bernina trouwens, nog altijd grote fan!


IMG_1887

IMG_1890 IMG_1886 IMG_1892


Dames van de Big Blogameetup (you know who you are!), ik zal aanwezig zijn volgende week, maar ik ga eerst een klein prinsesje -hopelijk- gelukkig maken met haar eerste baby-uitzet!


IMG_1896


En dan nu… pakjestijd! Tenminste, voor zij die tot hier gelezen hebben. Ik ben een online shopper. Mijn buren zullen het geweten hebben. Ter ere van mijn eerste kaarsje schreef ik in een impuls mijn favoriete webshops aan. En kijk, ze hadden zin om mee te vieren (waarbij ze jullie sponsoren he, niet mij 😉 )! Waarvoor dank!

 

Pakje n°1 – van mij voor jullie:

Ik heb nog 1 paneel met uiltjes zoals hierboven van Bambiblauw over, alsook 1 strijkapplicatie en een bijpassend okerkleurig katoentje.

———-

Pakje n°2 – mijn ontdekking van de maand: mijn geboortestad heeft er zowaar een stoffenwinkel bij! Voorlopig nog online, vanaf september in bakstenen, stof op zolder. Hun inbreng in de pot:

1m tricot Bon Voyage Lumière van Art Gallery, 1m tricot Puffin Blue van Andrea Lauren, 1m katoen Fiesta Elena Grape van Michael Miller, 1 papieren Zonen09 patroon ‘Jacob’

IMG_1903 IMG_1904

———-

Pakje n° 3Bellelien die ook kan toveren met haar naaimachien:

1,6 m prachtige soepelvallende viscose Gemstone Navy van Cotton + Steel

IMG_1906

———-

Pakje n°4 Petite Couture, nog zo’n toffe madam op een boogscheut van mijn deur:

1m mintgroene katoen van Riley Blake en 75 cm teddykatoen (70% katoen, 30% polyester) van 1,40m breed

IMG_1901

———-

Pakje n°5Roos en violet voor ongelooflijk lieflijke stofjes:

1,1 m katoen Hummingbirds Sage van Elisabeth’s Studios, 1m roze paspel en 4 roze knoopjes

IMG_1905

———-

Pakje n°6Ella & Basiel, altijd een aanrader voor wie graag ‘speciallekes’ scoort:

1m katoen, 1m blauwe paspel en 1 blauwe blinde rits

IMG_1902

———-

Pakje n° 7 – Zonen 09 voor de jongens- (én meisjes)mama’s:

2 papieren patronen naar keuze!

———-

Pakje n° 8 – Compagnie M voor de meisjes-(ja, toch echt wel 😉 )mama’s:

2 papieren patronen naar keuze!

———-

Pakje n° 9 Liesellove, mijn favoriete garage op een scheet van mijn deur:

Een naaidate met mij én Lies ten huize Liesellove, waarbij je de stof voor je projectje rechtstreeks en voor niks uit de garage kunt gaan plukken! Bruidsjurken uitgesloten 😉

———-

Interesse in een pakje? Of twee? Of drie? Geef mij in een comment je top drie door en je naam gaat in die potjes. Op vrijdag 27 maart laat ik elk van mijn drie monstertjes hun onschuldige kinderhand bovenhalen. Hip hip hip! 🙂

Lieve groet,

Laurence

xXx

Er is er één (of twee) jarig, …. !

163 thoughts on “Er is er één (of twee) jarig, …. !

 1. Marie Van Driessche (Lalie) says:

  Een heel dikke proficiat, ik lees hier heel graag mee, dus dat er nog vele jaartje mogen bijkomen 🙂
  Mijn top drie… je maakt het mijn niet gemakkelijk, maar ik ga toch voor: 8-4-3!!

 2. Iemke Moore says:

  Gefeliciteerd met de verjaardagen! en wat een mooie pakjes. Zo een naaidate met jou en Lies lijkt me hemels ;), dus mijn eerste keuze, daarna de stofjes van stof op zolder en dan de uiltjes. Maar eigenlijk ben ik niet moeilijk en zou ik met allemaal superblij zijn! Superknappe creaties

 3. Katrien says:

  Sinds het femma weekend in oktober, ben ik je beginnen volgen. Zulke toffe dingen dat je maakt, daar kan ik alleen maar jaloers op zijn!
  Mochten uw onschuldige kinderhandjes mijn naam trekken, dan zou dit mijn voorkeur zijn: nr8, nr1, ,nr2!
  Nog veel naaiplezier en ik kijk al uit naar je volgende berichtjes!

 4. Wat een enorme give away, jij pakt het meteen fantastisch aan! Dat dekentje voor Martha herinner ik mij nog. Dacht eigenlijk niet dat het nog maar een jaar geleden was, jij lijkt al veel langer te bloggen!
  Mijn favoriete pakjes zijn in hun respectievelijke top drie: 3, 4, 2. Succes voor mezelf 🙂

 5. Rineke says:

  Op het nippertje…Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag; dat er veel mogen volgen! Mijn top-3 van deze geweldige give-away is is 2,7,8. En nu maar duimen…:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s