Er is er één (of twee) jarig, …. !

 

We schrijven 21 maart 2014:

“Pang! Het startschot is gegeven

 

21 maart 2015:

Exact 1 jaar en 46 blogposts later ben ik er nog steeds, en hoe!

Vol ongeloof hoeveel mensen ik al heb leren kennen via dit stekje.

Ontzettend dankbaar voor de vele leuke reacties die op elke post volgen.

Nog steeds heel erg overtuigd van deze blog als medium om te inspireren én geïnspireerd te worden!

Ik kan er mijn creatief ei in kwijt en het is een mooi excuus om nog maar eens fotootjes te nemen van die bloedjes van me. Een excuus om op familiefeesten oma te laten stoefen ‘kijk eens wat ze nu weer gemaakt heeft’ en dan de smartphone de ronde te laten doen, de tantekes en nonkeltjes in het ongewisse laten of ze nu doelt op de kleren of de kleinkinderen zelf (aan die laatste heb ik anders ook serieus werk gehad 😉 ).

Ik geniet. Ik zou liegen als ik zei dat ik blog louter voor mezelf of als herinnering voor later (wat uiteraard mooi meegenomen is). Daar heb ik iPhoto voor. Voor mij geen blog zonder publiek. Ik ga ook niet spreken voor een lege zaal. But that’s me, een beetje een (podium)beest. Zolang je me niet vraagt om te dansen.

Dus, lieve lezertjes van me, aan jullie om dit eerste kaarsje uit te blazen en de pakjes te openen. Straks. Nog even geduld! Want amper een weekje na de geboorte van mijn blog, werd nog iemand geboren.. en werd ik voor het eerst meter. Een wolk van een rosse baby viert op 28 maart haar eerste verjaardag. Zij mag eerst haar geschenkje openen: een wit poppenbedje van het Deense Smallstuff, gekocht bij Wolf & Wolkje. Ik ben verliefd. Op de hele winkel. Het bedje komt met een fijn matrasje, maar zonder beddengoed. Ik vond hiervoor een ideaal lapje, het uiltjespaneel gekocht bij Bambiblauw. Ik combineerde het met een witte wafelkatoen in een dekentje. De wafelkatoen is een restantje van hier, symbolisch, niet?


IMG_1881 IMG_1880 IMG_1882


Maar er komen ook uiltjes in de vorm van een strijkapplicatie. Ideaal voor een bijpassend kussentje. Zwart-wit is nogal hip naar het schijnt en gezien de mama en moeke van het hoogblonde prinsesje een ontzettend hip koppel zijn, koos ik voor een strak streepje. Voor de achterkant effen okergeel en rondom een dikke witte paspel.


IMG_1885

IMG_1884


Het uiltjespaneel bestaat niet enkel uit de grote uilen, maar aan de bovenkant zit nog een hele strook mini-uiltjes. Gezien wasbaar luieren nog zoiets hip is, kunnen we dat misschien al met de paplepel ingeven en pop van enkele luiertjes voorzien. In stijl pipi doen, heet dat dan. In stijl eten kan ook, dus een slabbetje mag niet ontbreken. Ik prutste ook nog wat met de verschillende siersteken van mijn nieuwe Bernina trouwens, nog altijd grote fan!


IMG_1887

IMG_1890 IMG_1886 IMG_1892


Dames van de Big Blogameetup (you know who you are!), ik zal aanwezig zijn volgende week, maar ik ga eerst een klein prinsesje -hopelijk- gelukkig maken met haar eerste baby-uitzet!


IMG_1896


En dan nu… pakjestijd! Tenminste, voor zij die tot hier gelezen hebben. Ik ben een online shopper. Mijn buren zullen het geweten hebben. Ter ere van mijn eerste kaarsje schreef ik in een impuls mijn favoriete webshops aan. En kijk, ze hadden zin om mee te vieren (waarbij ze jullie sponsoren he, niet mij 😉 )! Waarvoor dank!

 

Pakje n°1 – van mij voor jullie:

Ik heb nog 1 paneel met uiltjes zoals hierboven van Bambiblauw over, alsook 1 strijkapplicatie en een bijpassend okerkleurig katoentje.

———-

Pakje n°2 – mijn ontdekking van de maand: mijn geboortestad heeft er zowaar een stoffenwinkel bij! Voorlopig nog online, vanaf september in bakstenen, stof op zolder. Hun inbreng in de pot:

1m tricot Bon Voyage Lumière van Art Gallery, 1m tricot Puffin Blue van Andrea Lauren, 1m katoen Fiesta Elena Grape van Michael Miller, 1 papieren Zonen09 patroon ‘Jacob’

IMG_1903 IMG_1904

———-

Pakje n° 3Bellelien die ook kan toveren met haar naaimachien:

1,6 m prachtige soepelvallende viscose Gemstone Navy van Cotton + Steel

IMG_1906

———-

Pakje n°4 Petite Couture, nog zo’n toffe madam op een boogscheut van mijn deur:

1m mintgroene katoen van Riley Blake en 75 cm teddykatoen (70% katoen, 30% polyester) van 1,40m breed

IMG_1901

———-

Pakje n°5Roos en violet voor ongelooflijk lieflijke stofjes:

1,1 m katoen Hummingbirds Sage van Elisabeth’s Studios, 1m roze paspel en 4 roze knoopjes

IMG_1905

———-

Pakje n°6Ella & Basiel, altijd een aanrader voor wie graag ‘speciallekes’ scoort:

1m katoen, 1m blauwe paspel en 1 blauwe blinde rits

IMG_1902

———-

Pakje n° 7 – Zonen 09 voor de jongens- (én meisjes)mama’s:

2 papieren patronen naar keuze!

———-

Pakje n° 8 – Compagnie M voor de meisjes-(ja, toch echt wel 😉 )mama’s:

2 papieren patronen naar keuze!

———-

Pakje n° 9 Liesellove, mijn favoriete garage op een scheet van mijn deur:

Een naaidate met mij én Lies ten huize Liesellove, waarbij je de stof voor je projectje rechtstreeks en voor niks uit de garage kunt gaan plukken! Bruidsjurken uitgesloten 😉

———-

Interesse in een pakje? Of twee? Of drie? Geef mij in een comment je top drie door en je naam gaat in die potjes. Op vrijdag 27 maart laat ik elk van mijn drie monstertjes hun onschuldige kinderhand bovenhalen. Hip hip hip! 🙂

Lieve groet,

Laurence

xXx

Er is er één (of twee) jarig, …. !

163 thoughts on “Er is er één (of twee) jarig, …. !

 1. Evelien says:

  Gefeliciteerd met de verjaardag(en)! Ik sta altijd versteld van jouw creativiteit, gek dat dat nog maar 1 jaar is? Mijn top 3: 3-7-9 in willekeurige volgorde.

 2. Allereerst proficiat met je blog, altijd leuk om te lezen en inspiratie op te doen

  Je metekindje zal content zijn. Bij ons is het dit weekend ook feest, onze zoon wordt al 2 op 29 maart. Altijd leuk die familiefeestjes

  Mijn top 3: 2-3-1

 3. Karlien says:

  Hiperdepieperdepiep!
  Via het f&G facebookgroepje, kwam ik bij jouw groepje terecht en zag ik wat voor moois je vanonder je naaimachine toverde. Een half jaar later heb ik zelf een machine en zijn mijn eerste creaties een feit. Omdat je nooit genoeg patronen kan hebben ga ik voor de volgende top: pakket 7 – 6 – 1.

 4. ann frederix says:

  Wow, al 1 jaar bezig. Altijd genoten van je knappe maaksels, en altijd zo ietske extra toegevoegd. Proficiat. Mocht mijn naam toevallig uit die pot komen : pakketje 6, of 5, of 3. Leuke pakjes allemaal trouwens.

 5. Nele Buyse says:

  Proficiat! Ik kijk heel graag naar je mooie creaties. Leuke cadeau’tjes voor je metekindje.
  Ik waag mijn kans en wie weet, misschien heb ik wel geluk vrijdag 27 maart op mijn verjaardag
  Mijn top 3 is 1,4 en 9

 6. sofie despeghel says:

  Een van de weinige blogs die mooi vormgegeven zijn, waar ik zin heb om naar te kijken.
  En idd na 1j en 3 kids maak je hele mooie dingen.
  Ik waag graag een kansje. Ik vindt pakket 4,5,6,8 en 9 leuk.

 7. Allereerst een super proficiat! Altijd leuk als jij iets post! En wat een give-away…!!! Daar wil ik zeker mijn kans voor wagen. Alleen kan ik niet kiezen…dus op goed geluk: 1-4-7

 8. An says:

  Ik kende jouw blog helemaal nog niet! Al meteen een gelukkige verjaardag dus én je gaat ook onmiddellijk in mijn feedly-list. Vanaf nu volg ik je op de voet. Ik ding uiteraard ook graag mee voor die prachtige prijzen. Mijn top drie: Liesellove, Stof op zolder, Roos en violet. En nu maar duimen! (An)

 9. annick says:

  Waw!
  Wat een leuke blog! En een super give- away… zoals sommige voor mij al aanhaalden: kiezen is moeilijk.
  4-2-1 hupakee!

 10. isaendeprints says:

  Proficiat enne.. Whoop whoop, wat een fantastische give-away! Moeilijk kiezen, maar ik ga voor deze top 3: nr2, nr1,nr8

 11. Ik verjaar op zaterdag 28 maart. Hier zitten wel wat cadeautjes in die ik graag zou winnen! De naaidate lijkt me super, dan win ik ook nog eens naaitijd erbij… en dan 2 en 1.

 12. Sabine says:

  Gefeliciteerd met je 1-jarig jubileum!!
  Ik ken je blog nog maar net, maar heb al je Posts gelezen. Wat maak je mooie dingen!
  Ik ding graag mee naar pakketje 2, 5 of 8

 13. Barbara says:

  Waaaauw, supertof zeg! Ik volg je eigenlijk nog maar kort, en aangezien ik niet begin aan een inhaalbeweging zag ik dus nog maar enkele posts, maar ik ben nu al absoluut fan van je maaksels, van je stijl, van je schrijfsels, … Heel inspirerend en oogstrelend! Bij deze dus ook een hele gelukkige blogverjaardag gewenst, en vooral ook de wens dat je volgende blogjaar er eentje om even hard van te smullen wordt!! Ook deze kadootjes voor je metekindje zijn prachtig trouwens!!

  Ik doe ook heel graag mee met je give-away, en mijn top 3: 2 – 7 – 3

  Nog veel creatief plezier!!

 14. Herlinde Snauwaert says:

  De eerste keer dat ik op je blog terecht kom, dankzij je hemdje op sew-be-mommies :-)… Ik zal hier nu af en toe eens komen snuisteren naar je “totaal looks” voor kleine jongens. Echt mooi!
  Gooi maar een nummerke in potje: 1-6-8

  Groetjes,
  Herlinde

 15. Katrien says:

  Een gelukkige verjaardag aan de kleine monstersblog! Hier (als hemdjesaddict) vooral fan van “Verwen de zoon”. Die blogposts kan ik blijven bekijken. Ik ga dan ook voor cadeautjes 7- 9 en 2.

 16. Khadetjes says:

  Wat een gelukkig metekindje – en merci om me dit schoon merk te leren kennen, die bedjes zijn geweldig!
  Ongelooflijk dat je nog maar een jaar aan het bloggen bent, het lijkt al zoveel langer. Ik kom hier graag kijken, mijn ogen worden altijd verwend en ik krijg er een glimlach van op mijn snoet. Je actie deed me zelfs grijnzen… mocht ik onverhoopt uit het potje komen, dan doe je mij het meest plezier met een naaidate met jou en Lies (graag 9 – 3 – 1)

 17. Dat jij nog maar een jaartje blogt, is heel moeilijk te geloven als ik die prachtige creaties hier telkens zie verschijnen. Vandaar een welgemeende en hele dikke proficiat !!!
  En wat een fantastische prijzen geef jij weg. ‘t Wordt een moeilijke keuze… Aangezien Gent toch een beetje ver is voor een naaidate (anders heel graag), ga ik voor de stofjes van nr. 1, 3 of 4.
  En ik kan alleen maar concluderen met te zeggen “doe er nog vele jaartjes bij” 🙂

 18. leen says:

  ik ga toch ook eens proberen hé. Pakje 2, 3 en 6 kan ik wel iets meer verzinnen om te doen 🙂 Proficiat met je blog en met je mooi metekindje! 🙂

 19. Katrijn says:

  Een kraaknieuwe volger, maar tegen al dit moois kan ik geen neen zeggen! Een dikke proficiat!

  Ik doe mee voor pakje nr 9, 6 en 7!

 20. Jill says:

  Happy blog-birthday! Maart is echt wel een super maand! Mijn kleine meid is jarig, mijne vent ook, de meter van ons pruts ook, de nonkel ook, … Misschien het moment om mijn kans te wagen? 🙂
  ik doe mee voor pakje 1 – 2 – 8 (of 9)

 21. Lesley says:

  Gefeliciteerd! Steeds leuk om hier te komen piepen , je maakte trouwens weer een prachtige combinatie. Je metekindje zal er zeker blij mee zijn!
  Leuke give-away! Mijn keuze is 2-8-7

 22. Jolien says:

  Hoeraaaa! Proficiat! Telkens blij als er een update van je blog in mijn mailbox verschijnt! Heel leuk om je blog te lezen en te genieten van je mooie creaties.
  Mijn keuze voor de give-away: 7-8-9.

 23. Ruth Vandebuerie says:

  Wat een super give-away en zo’n toffe creaties, heb je blog op het onverwachte moment ontdekt.
  Doe zo voort en proficiat!
  Groetjes, Ruth Vandebuerie.

 24. Anne says:

  Als (stille) fan van het eerste uur die ondertussen ook gestart is met simpele rokjes te naaien ga ik voor pakjes 7-8-9!
  Hieperdepiephoera!!!

 25. Lieselot Denorme says:

  Eerst en vooral van harte gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je blog!! Ik mag dan nog niet zo lang naaien, je creaties hebben al voor heel wat inspiratie gezorgd :-).

  Ik maak graag kans op nummertje 9, 7 of 8. In willekeurige volgorde :-).

 26. Sanne willems says:

  gefeliciteerd!!
  Wat een prachtige dingen maak jij toch altijd!
  Ik doe ook graag mee aan de fantastische give away: 4-2-3.
  Fingers crossed, hihi 🙂

 27. Van harte proficiat!! Een nieuw blog welke ik kan volgen als ik dat zo zie 🙂
  En ik zou jokkebrokken als ik zou zeggen dat ik niet heel blij zou worden van 1 van de kadootjes.. 😉
  Mijn favorietjes: nr 5, nr 4 en nr 8.

 28. Hieperdepieperdepiep hoeraaa! en waaaaaw, wat een prachtige cadeautjes deel jij uit zeg! 3 pakketjes kiezen was ontzettend moeilijk want ze zijn allemaal super! Mijn top drie is: 2 – 7 en 4

 29. Ellen says:

  Proficiat!! Hopelijk nog vele blogjaren erbij. Ik wil ook graag mijn kansje wagen. Interesse in pakjes nrs: 2, 7 en 9. Geen voorkeur, zal al in de wolken zijn als ik eens iets win… Hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s