Spelen met Ole

Wat doet een mens zowal op een koude, grijze winterdag, als alle speelgoed niets nieuws meer te bieden heeft en binnenzitten niet meer de nodige zuurstof? De straat oversteken en -als het ware in onze voortuin- wat aan ‘trainspotting’ gaan doen! En van het weinige licht gebruik maken om broer en zus in hun twee nieuwste aanwinsten te fotograferen.


IMG_1863


Ik maakte nog eens gebruik van een patroon van Zonen09, de Ole. In tweevoud, voor broer en zus. Beide zitten ondertussen in dezelfde kledingmaat, zijnde 104, gemakkelijk voor mij. Dat lag hier immers al geknipt van de vorige versie. Rode sweaterstof voor de dame en donkerblauwe voor de heer. Met kap uiteraard. Beide truien sluiten met metalen kamsnaps in dezelfde kleur als de sweaterstof, een echte toevalstreffer dat ik deze vond!IMG_1867

 Heb je die trein zien passeren? Wie zou daar in zitten?


IMG_1839 IMG_1838

Rudolf the red nosed reindeer… zou het koud zijn?


De Ole is een omkeerbare trui. De vorige keer maakte ik al eens gebruik van een mooie, digitale print voor de andere zijde. Trouw als ik ben aan mijn eigen ‘speelse’ stijl (dixit de man des huizes), deed ik opnieuw beroep op Ella&Basiel voor een mooi lapje (eigenlijk 2) tricot. Thema: Roodkapje en de Boze Wolf. Echt elke cm van beide panelen werd gebruikt. Het onderschrift “Même pas peur du méchant loup” werd gebruikt als onderste boord wanneer de trui gedragen wordt met de sweaterstof aan de buitenkant. Ook voor de polsboorden werd de tricot gebruikt.  De kap en sluitrand vooraan werden volledig uit de sweaterstof geknipt.IMG_1818 IMG_1812

Nooit te koud voor gekke bekken!


Speels detail: voor de zoon hernam ik alleen het stukje met de Boze Wolf, voor de dochter het stukje met Roodkapje. Dat heeft een leuk effect wanneer ze -bij uitzondering geef ik toe 😉 – kameraadschappelijk met elkaar omgaan.


 

IMG_1792

Run, Roodkapje, run!


IMG_1808 IMG_1802

Sprookjes?!? Waarom geen piraten of piloten?


Verder heb ik hier niet veel aan toe te voegen, er werden geen wijzigingen aan het patroon aangebracht, er werd niets extra gevoerd of verstevigd. Enkel dit, ik maakte nog snel een colltruitje voor de zoon erbij in tricot met rode vichy ruitjes. Een raglan-model met witte boordstof aan de mouwen maar mét colletje. Een snel klaar probeerseltje.


IMG_1874Lekkere cake bakken na de fotoshoot.


Ik probeerde de laatste maanden al meermaals mijn eigen ‘stijl’ te definiëren. Vaak word ik namelijk beïnvloed door een heel resem aan uiteenlopende invloeden, van minimalistisch en zwart-wit, over lieflijk en pastel tot heel kleurrijk en speels. Ik kan verliefd worden op een romantisch roze jurkje en de dag nadien weer een retro print verwerken in mijn creaties… is dat te ‘eclectisch’? Te verwarrend? Of misschien gewoon… mij?

 

Lieve groet,

xXx Laurence xXx

Spelen met Ole

41 thoughts on “Spelen met Ole

 1. Maar dat is echt voor in de boekskes! Let maar, op, dit zal gekopieerd worden!
  En ja hoor, er zijn er nog die van vele stijlen houden. Niet altijd makkelijk in de kleerkast hé.

 2. Tinne says:

  Wauw! Alweer een prachtige versie van de Ole! Ik was weg van jouw Ole met het bosgeesten paneeltje en sindsdien volg ik jouw blog 🙂 deze Ole is alweer een pareltje!

 3. Alweer super geslaagd! Ik hou van jouw stijl, maakt niet uit hoe je hem definieert. Ik herken dat trouwens wel, ik hou van verschillende stijlen en heb ook voor mijzelf moeite om daar een duidelijke lijn in te zien… Laten we het erop houden dat dat het net boeiend maakt?

 4. Ann says:

  Laurence
  Jouw stijl benoemen is niet moeilijk: UNIEK!!!
  Ik blijf het vragen: wanneer komt jouw eerste kinderkledinglijn uit. Zoveel creativiteit en talent mag je niet onbenut laten!!!

 5. Prachtig om de boze wolf en roodkapje te scheiden. Die tekst onderaan is ook leuk gevonden. Origineel!!! Ik heb eigenlijk hetzelfde probleem met mijn stijl te definiëren. Ik vind veel te veel schoon. Blijf maar gewoon jezelf 😉

 6. wauw! echt schitterend gedaan! En dat eclecticisme zorgt er volgens mij net voor dat je je geest en blik open houdt. En zo ontstaan mooie dingen! Ik ben fan!

 7. tof gemaakt zeg!En wat je stijl betreft:ik ben fan en doe mee,heb ook geen uitgesproken voorkeur voor het een of voor het andere 😉 Er is zo veel mooi,hé!

 8. Supermooi gemaakt weeral.
  De niet te definiëren stijl, dat ken ik. Ik heb hetzelfde probleem.
  Ik zou u stijl gewoon ‘ontzettend mooi’ noemen 🙂

 9. Zo tof! Ik gebruikte de print ook al, ben er helemaal gek op. En ik herken me ik je stijl-definieer-probleem. Dat is hier net zo. Niet alleen voor de kids maar ook voor mezelf. Veelzijdigheid is de stijl dan 😉

 10. Oh my god, ik heb nog nooit zo’n mooie stof gezien! Zo tof verwerkt! Is die stof nog te koop? Ik keek even bij Ella&Basiel maar zag ze niet direct?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s