Black & White and a touch of Mint

De zomergarderobe wordt verder uitgebreid. T-shirts zijn hier nog niet vaak gemaakt. Ik lees vaak dat dat nochtans dankbare snel-snel receptjes zijn, maar ergens diep vanbinnen zit nog steeds die tricot-angst verscholen –vooral het afwerken van de hals en armsgaten met biais, brrr. Gegrond, blijkt nu, want dit t-shirt zat in een wip ineen met uitzondering van de afwerking aan de mouwen. Vijf keer ben ik opnieuw begonnen, 3 verschillende methodes uitgeprobeerd en nog steeds niet tevreden, ma bon, ik was het zat. It will do.


IMG_1731

IMG_1737


Ik had mooie tricot gekocht bij Chellebel, van de ontwerpster Andrea Lauren (medeblogsters weten wel wie dit is, vermoed ik). Helemaal de trend van nu, de combinatie zwart-wit. Maar voor hier mag er wel een kleuraccentje in. Het patroon komt uit de Ottobre 2012/4, maar kreeg wel enkele aanpassingen. Zo werden de mouwen verkort tot net onder de elleboog en onderaan voorziet het oorspronkelijke patroon een afwerking met smock. Die heb ik weggelaten omdat ik er niet van hou als er teveel gaande is, naast de print en de opvallende strik.


IMG_1751 IMG_1750 IMG_1747


Het geluk is aan mijn kant, de dochter heeft hem goedgekeurd. Dat is geen evidentie ten monstertjeshuize, tot voor kort weigerde mejuffrouw alles te dragen waar een spikkeltje zwart in zat. Ik vermoed dat we hier de ‘zindelijke’ -op z’n Westvlaams dan- periode voorbij zijn, oef!


IMG_1756

xXx


Black & White and a touch of Mint

25 thoughts on “Black & White and a touch of Mint

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s