Verwen de zoon – Part 3 en een stem graag

Time for some unfinished business.

In een vorige post toonde ik 2 hemdjes naar het Theo patroon van zonen09 voor de zoon des huizes. Daar vermeldde ik al eventjes dat er eigenlijk 3 hemdjes in de maak waren, maar bij de laatste was ik de mist in gegaan… Nu, het is goed gekomen. Goed genoeg althans. Draagbaar. Blogbaar. Mooi-genoeg-om-mee-te-stoefen-baar.

Ik heb me, wanneer het over naaien voor het jonge manvolk in huis gaat, waarschijnlijk al tot vervelens toe jubelend uitgelaten over de patronen van Sharon, bezielster/oprichter en creatief brein achter Zonen09. Haar patronen mét duidelijke werkbeschrijving zijn een grote stimulans voor een beginnend naaister en tegelijkertijd blijven ze een uitdaging voor elke gevorderde. Het zijn werkelijk patronen waar je alle kanten mee uitkan dankzij de vele opties. Met recht en reden is ze dan ook genomineerd voor de Bryo Creative Highlight Award 2014. Lees hier over de Award hoe je voor haar kan stemmen! Ze verdient het voor de volle 100%!

Want zeg nu zelf:

IMG_1680

Met de omkoop-prinskoek in de hand, komt men door het ganse land..


IMG_1674 IMG_1671


De stof  die ik gebruikte voor deze Theo is van Art Gallery en komt van bij Bellelien. De kleuren en print zijn schitterend. Het is een iets stevigere katoen dan de voile die gebruikt werd in het vorige Verwen de zoon bericht. De maat is dezelfde, een 110, dus ook hier zijn de mouwen iets te lang en het lijfje nog iets te groot. Waar was ik nu de mist ingegaan? Valt het op? Er zijn nét iets meer knopen dan nodig … de eerste twee knoopsgaten had ik immers -met één oog TV kijkend waarschijnlijk- te dicht bij elkaar gemaakt. Dan maar die lijn doorgetrokken en de volledige knopenvoorraad erop genaaid.


IMG_1670 IMG_1678

Doorlopende print? Check!


IMG_1700 IMG_1682

Een okergeel stofje uit de restjesbak voor de binnenkant van de kraag en de mouwsplitbiesjes.


IMG_1690

Stemmen jullie voor haar aub?

xXx

Verwen de zoon – Part 3 en een stem graag

20 thoughts on “Verwen de zoon – Part 3 en een stem graag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s