Een Jaklientje

De volgende outfit werd afgewerkt dit weekend, deze keer voor de oudste. Warme tinten, geel, oranje, bruin. We zijn in herfststemming, voor mij persoonlijk het mooiste der seizoenen.

Tinten die allemaal terug te vinden waren in een ingekaderde poster die jarenlang mijn eigenste kinderkamer heeft gesierd en nu ligt te wachten op een plaatsje in de nieuwe kamer van mijn oudste dochter. Tekeningen van Jacqueline Moerman of Jaklien. Wie heeft ze niet gekend in hun kindertijd? Boeken als ‘Het mannetje dat niet kon slapen’ (ligt hier ook op het nachtkastje van de oudste) of ‘Een koffertje vol dromen’. Prachtwerken zijn het en vol mooie herinneringen.

Ik wou mijn dochter hiervan laten meegenieten en verwerkte de tekening in de stof.*

IMG_0779 IMG_0804

Ik maakte het rokdeel van de jurk met stolpplooien waarbij ik een geel katoentje koos als contrasterende stof voor het bedrukte keperkatoen. Voor het bovenstukje gebruikte ik het patroon van Stof Voor Durf het Zelvers en het oranje/paarse lapje katoen lag hier al van vorige herfst in de kast. Tussen boven- en onderdeel stak ik een restje van lichtgrijze paspel. De jurk is volledig gevoerd. Voor het rokgedeelte gebruikte ik zelfs een volledige stofbreedte die ik rimpelde. Op die manier krijg je een beter ‘poef’effect in de rok en staan de plooien mooi open.

IMG_0797IMG_0806 IMG_0828

Ik koos voor een zichtbare rits. Het is eens iets anders. De ontzettend zachte, oversized gilet is van Morley for Kids. De laarsjes van Clic! en de broekkousen van JBC.

IMG_0851IMG_0848

IMG_0857

De foto’s zijn bij valavond genomen en dat maakt de kleuren nog warmer dan ze al zijn.

Laat die eerste blaadjes maar vallen.

*Noot: ik bezit niet het auteursrecht op de tekening. Gezien het hier een reproductie voor eigen gebruik betreft, in de privésfeer, kan ik genieten van een uitzondering: de privékopie.

Een Jaklientje

32 thoughts on “Een Jaklientje

  1. piepow says:

    Het mannetje dat niet kon slapen ligt hier ook in de kast, Lilith houdt ervan.
    Dit kleedje maakt me ongelooflijk nostalgisch. Prachtig!

  2. Mademoiselle Fresita says:

    wat een geweldige jurk. Mijn dochtertje van één heet Jacqueline, ik ben nu wel even héél jaloers op dit jurkje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s