Lars

Een aantal weken geleden spendeerde ik een hele zo(o)ndag ten huize Zonen09. Op enkele luttele kilometers van mijn eigen homestede, als dat niet handig is. Op de planning stond het ineen steken van de reeds uitgetekende en -geknipte jas ‘Lars’. Ik had die al eens gemaakt voor de zoon, deze keer moest het een worden voor de jongste meid in ons gezin. Met het creatieve brein achter het ontwerp vlak naast me, moest dit toch een eitje worden in vergelijking met de vorige keer. Toen spendeerde ik er immers een vol weekend (als in van ‘s morgens 8u tot ‘s avonds 22u met af en toe een koffiebreak) aan, remember?

De jas is die zondag niet afgeraakt. Daar zaten Sharon haar culinaire kunsten waarschijnlijk wel voor een groot stuk tussen (nooit gedacht dat witte kool en aardbeien zo goed samen gaan, by the way). Of het feit dat ik er absoluut een kap bij wou. Een paar dagen later was het echter wel van datte:

11037109_10153397559582848_5365029644404446094_n


Gezien het een model is voor jongens, mocht de stofkeuze wel wat vrouwelijkheid uitstralen. De buitenstof is een pareltje van Mon Depot, een mix van zijde, katoen en linnen van Furore. De binnenstof is by far het zachtste stukje tricot dat ik ooit vastgehad heb, met name een double knit van Nani Iro, gekocht bij Miss Matatabi. Beide stoffen samen geven net de gewenste dikte voor een zomerjasje: ideaal voor die frisse briesjes en koelere zomeravonden.

Ook de kleuren gaan fantastisch samen. In de Nani Iro stof zit wat goud in de print, die lijn trok ik door in de afwerking door gouden paspel te verwerken in de mouwen, aan de zak in het voorpand en aan de binnenkant tussen beleg en voering. O ja, de knopen ook natuurlijk, die zijn gerecycleerd van een oud kostuumpje van me. In de zonen09-versie wordt de kap aan de binnenkant van de kraag vastgemaakt. Ik koos ervoor de knopen zichtbaar te houden, dus werd de kap aan de buitenkant bevestigd.

Het kwastje aan de rits moet de kleine peuterhandjes helpen bij het openen en sluiten van de jas. Ik maakte een korte, smalle 104 en die zit perfect om de hele zomer mee door te komen!


IMG_2269


IMG_2304 IMG_2309 IMG_2298


IMG_2333 IMG_2318 IMG_2315


IMG_2340

Gekke broer wou er ook nog eens bij 😉

Groetjes,

Laurence

xXx

Lars

41 thoughts on “Lars

 1. Nina says:

  Ik denk dat je jezelf nog eens overtroffen hebt! Wat een prachtige afwerking en stofkeuze!
  Heel mooi gedaan!!

 2. Heidi De Bondt says:

  Amai… zo’n mooi jasje! En die kap is ook helemaal goed, want het zomerweer in België is niet altijd wat het moet zijn.

 3. Caroline says:

  Dat is wel een heel mooi exemplaar. Ik kan me voorstellen dat daar de nodige uurtjes ingezeten hebben maar wat een resultaat, wauw!

 4. Super mooi! Zou zo in de rekken van een dure kledingwinkel kunnen hangen! Ik zouber geld voor geven! (moest ik een klein meisje hebben) 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s