Pattern Test: The Morocco Pants by Petit à Petit and Family

*For English, scroll down*

IMG_2379kopie

Een knap broekpatroon, dat is een must have in de kast van elke jongensmama. Hoewel ik getrouwd ben met het Gentse Zonen09 merk, ben ik voor een keer vreemd gegaan. Zonder schuldgevoel dan nog. Ik mocht immers in boeiend international gezelschap het eerste echte patroon van het Canadese Petit à Petit and Family testen: de Morocco Pants. Het werd meteen mijn eerste broek met rits en gulp, paspelzakken op de poep en steekzakken vooraan.

Een klein maar niet onbelangrijk detail: ik heb een maat 3y getest voor de bijna 4-jarige zoon, maar eigenlijk was ik op basis van de overgemaakte maten van mijn kinderen die maat toegewezen voor mijn bijna 6- jarige dochter. Vandaar dat de broek er nog redelijk ruim bijzit. Dat ligt dus in de verste verte niet aan het patroon, maar aan de opmerkelijke morfologie van mijn kroost. Een kleine ‘malcommunicatie’, dus. Verder was het natuurlijk ook een ‘testcase’, dus in het uiteindelijke patroon werd nog het een en ander verbeterd, waaronder de tailleband. Ach, hij groeit er wel in zeker. Ooit? 😉


Wat me meteen aantrok, was de knappe stijl van de broek. Een smoking-achtige look schoot me meteen voor ogen, vandaar het vele zwart (Eureka!). Voor de binnenzak van de paspelzakken voorzag ik een knap luipaardstofje van de Stoffenkamer. De rest gebruikte ik voor een Theo hemdje. Of was het nu omgekeerd?

IMG_2392

Het was geen snel klaar projectje. Het aantal patroondelen is niet min en de afwerkingsgraad is toch eerder hoog. Ik heb geen foto’s van de binnenkant van de broek, maar kijk gerust eens hier om te zien waarover ik het heb. In elk geval, het patroon is sinds vandaag te koop én het overwegen waard! Ondertussen probeer ik je nog te overtuigen middels enkele fotootjes.


IMG_2388kopie IMG_2387kopie IMG_2375kopie


IMG_2360kopie

Dé prinskoek: still works like a charm!


*English*

I got the incredible opportunity to test the new pattern from the Canadian Petit à Petit and Family: The Morocco Pants. A must have in every boys closet. I tested the size 3y for my nearly 4 year old boy, but actually I was assigned this size for my nearly 6 year old girl. So they seem a little bit ‘big’. That had nothing to do with the pattern itself, but with the weird morphology of my offspring 😉 . They have no hips whatsoever.

The thing I love the most about the pattern, is the sophisticated, tuxedo-like look. I made a Theo shirt in black cotton with leopards on it and to match the trousers, I used that same fabric for the inside of the pockets on the back. This actually was my first zip fly and welt pockets. So definitely no quick sewing project, but well worth it!


Love,

Laurence

xXx

Pattern Test: The Morocco Pants by Petit à Petit and Family

27 thoughts on “Pattern Test: The Morocco Pants by Petit à Petit and Family

 1. Ik ging al eens kijken in hun shop, en het ziet er echt een zalig patroon uit! Tot 12y, met een kleine aanpassing moet dat zelfs nog lukken voor mij 🙂 Prachtig ‘menerenbroekske’, dit!

 2. lijkt me een geweldig patroon, direct gekocht maar ga het wel af laten printen bij de drukker want 40pagina’s plakken daar begin ik toch niet meteen aan. Die van jou is in ieder geval goed gelukt

  1. Op pagina 5 van de instructies staat een tabel met daarin de pagina’s die je dient af te drukken naargelang het type broek/short je wil maken en de maat. Zeker checken!

 3. Wat een top patroon precies! Ik oveweeg dat ernstig om te kopen voor mijn meisjes 😀 Ik blijf op broeken hopen terwijl dat grootste gespuis enkel kleedjes en een occasionele rok aan wil!
  Jouw versie is ook tof!

  1. O An, lees eerst een pagina 5 van de instructies! Daar vind je een tabel die je zegt welke pagina’s je moet assembleren naar gelang de maat die je wil maken, meestal zijn dat er maar een 12-14 tal 😉

   1. Ik heb je post ondertussen gepind. Voorlopig komt ze op de naailijst voor het najaar. Dan zijn er donkere avonden genoeg om het klusje te klaren. Al mogen die nog even wegblijven 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s