Kzag twee beren …

Without any further ado, I present to you… de Melkbrigade Autumn-Winter ’15. Althans, één van hun stoffen. Voorlopig, want ik kreeg er maar liefst vier om te testen! De eerste die ik onder handen nam, heeft een prachtige print van uberschattige teddybeertjes in hele mooie, diepe kleuren. Wat pas echt speciaal is, is de samenstelling van de stof. Een katoentje met daarop een coating van ik-weet-begot-niet-meer-wat. Wat ik wel weet, is dat het zacht als een zeemvel aanvoelt, haast kreukvrij is en verwerkt als een droom. Op dit ogenblik wordt uitgetest of speelproof aan dat rijtje mag toegevoegd worden. IMG_2623kopie


Met zo’n grote print zit je natuurlijk goed voor een rokje. Rimpelen wou ik niet doen gezien de stof best wel wat dikker is dan gewone katoen door die speciale coating. Een echte winterstof dus. Plooien gingen het worden. Stolpplooien die ik 3cm dichtstikte. De tailleband maakte ik op maat van mijn dochter dus die sluit mooi aan zonder elastiek en die dichtgestikte zone daar net onder bijgevolg ook. Dit -samen met de dikte van de stof- zorgt ervoor dat zodra de plooien ‘losgelaten’ worden, ze mooi gaan openstaan. Het uiteinde van de dichtgestikte plooi verstevigde ik met een kruisje, een ideetje gepikt van deze dame haar IG account. De onderrok uit fijne witte katoen rimpelde ik wel (ik nam een volledige stofbreedte) en werkte ik onderaan af met een lichtblauwe biais.


IMG_2626kopie IMG_2614kopie


Een heel eenvoudig rokje,maar een heel leuk resultaat, niet? Speels en toch niet té kinderachtig. Fleurig en toch niet schreeuwerig. Zo gemakkelijk te combineren, het vraagt echt niets meer dan een effen truitje. Ik ben alvast dikke fan. En nu mag het eindelijk zomeren, deze gaat de kast in tot de herfst!


IMG_2611kopie

IMG_2609kopie

Vele groetjes,

Laurence

xXx

 

Kleine noot, ik testte dus deze stof voor Petra haar wintercollectie 2015. Dat deze print erin zal zitten, is zo goed als zeker, maar over het model waarvoor hij zal gebruikt worden (en of het uiteindelijk deze speciale stof zal worden), weet ik niets. Een rokje? Een kleedje? Only time will tell 😉

Kzag twee beren …

35 thoughts on “Kzag twee beren …

  1. Wendy Terlouw says:

    Wat een super rokje! Mijn kleinkinderen waren heel enthousiast en vroegen of ik er ook een voor hen wilde maken. Dus kom maar op met die stof en het patroon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s