Mon petit garçon en bleu et blanc

We genieten met het gezin van een 3 weken lange vakantie in de Provence, in een klein idyllisch dorpje genaamd Goult in de Luberon. Het huisje is de tweede woonst van mijn ouders, waar ze een paar maanden per jaar doorbrengen, dus aan comfort geen gebrek. Dat scheelt meteen weer wat plaats in de auto, plaats die meteen ingepalmd werd door yours truly. Ik smokkelde mijn beste vriendin genaamd Bernina mee en heb me dat nog niet beklaagd. Terwijl de man des huizes nu en dan even doet alsof hij meerijdt in de Tour en de kinderen in echte waterhoentjes veranderen, werk ik wat verder aan een deadline voor een talentvolle Gentse patroonontwerpster. Gegarandeerd meer daarover later.

Vandaag is echter rustdag wat zwemmen betreft. Windstoten tot 115 km per uur, temperaturen rond de 20-25 graden, staalblauwe hemel. Een typisch Mistral-dagje. Dit in combinatie met de nationale feestdag én Tour die vandaag langskomt -lees: drukte en afgesloten wegen- zorgt ervoor dat het een typische ‘eenieder-doet-zijn-eigen-goesting’ dag is. Twee keer raden wat ik deed.

IMG_8280_2


 

 

Voor ons vertrek had ik eens goed huisgehouden in de stoffenkast en maar liefst 12 lappen tricot verknipt. De grote lappen zullen Wolf pj’s worden voor het najaar en die eeuwige, kleine restjes, daarvoor nam ik voor het eerst het ‘Van Katoen’ ondergoedpatroon erbij. Tijd om dat eens uit te proberen.


IMG_8279


Ik las ergens dat het patroon eerder ruim valt. Voor de smalle vijfjarige zoon van 106cm groot, nam ik toch maat 98-104. Gelukje, want het hemdje zit perfect en de boxershort mag zelfs nog wat ingenomen worden in de lengte bovenaan. De stof is een mooie wit-blauw gestreepte tricot van bij Stoffen Van Leuven. De boordjes zijn afgewerkt met voorgevormde witte elastische biais (geen elastiek, maar fijne tricot), gevonden bij Mertens Mercerie. Ik hanteerde ook een iets andere methode dan in de werkbeschrijving om het geheel ineen te steken.


IMG_8286_2


IMG_8287


Ik vind het een überschattig patroon. Hoewel het ondergoed moet voorstellen, gaan we dit vast en zeker gewoon gebruiken als zomerpyama. Voor mijn part mag hij er zelfs de hele dag in rondcrossen. Om op te eten, mon petit garçon!

A la prochaine,

Laurence

Mon petit garçon en bleu et blanc

9 thoughts on “Mon petit garçon en bleu et blanc

  1. oeps, waar had jij dat gelezen: ik heb het patroon nooit kunnen gebruiken, want zelfs de grootste maat is te klein voor de jongste van 8 (en die is echt mini uitgevallen ) … Megaschattig in elk geval !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s