Liberty for all

Liberty of London tana lawn. Ik kan wel een uur vullen met lofzangen en liefdesbetogen over deze stof. Ik herinner me nog onze eerste kennismaking, het resultaat was een prachtig hemdje in ‘Queue for the zoo’ print. Sindsdien passeerde het ene na het andere pareltje onder mijn naaimachine. Ik koop mijn Libertystoffen altijd bij de webshop van Stragier en vind het heerlijk door hun uitgebreide online aanbod te struinen, zomaar.

Het zal dan ook niemand verbazen dat er nu en dan een paar meter zijn weg vindt naar mijn postpunt. Soms heb ik reeds een vast doel voor ogen, soms wil ik de stof gewoon nog even door mijn handen laten gaan vooraleer ik beslis. Zo ook met deze prachtige botanische print met de verleidelijke naam ‘Floral Earth – C’ uit de ‘Garden of Temptation’-collectie.

Mijn eerste gedacht: jurken voor de meisjes. Tweede: een blouse voor mij. Derde: een Theo hemd voor Nils.

IMG_9865_2

Ik was meteen overtuigd van mijn keuze; de uiteindelijk drager moest het vijf seconden laten bezinken, maar volgde zeer snel. De omgeving, die moest aanvankelijk lachen/slikken/fronsen. Mij niet gelaten, ik hou van mannen en bloemen en ik behoor niet tot dat deel van de bevolking dat denkt dat de hoeveelheid zaadcellen plots halveert bij het dragen van een hemd in bloemenprint. Voor alle duidelijkheid:

liberty

/ˈlɪbəti/
noun

1.the state of being free within society from oppressive restrictions imposed by authority on one’s behaviour or views.
synoniemen: independence, freedom, autonomy, sovereignty, self government, self rule, self determination, home rule;

Dus ik ging voluit en combineerde met enkele details in een andere topprint van Liberty, een okerkleurige Capel print vond zijn weg naar de binnenste staander van de kraag en de mouwsplitten.

Zo’n hemd ineen steken is hier een traag precisiewerkje. Er kruipt best veel stof – en dus budget – in (zoek maar eens op wat een Liberty of London hemd kost!) dus dan moet het ook ‘af’ zijn. Geen compromissen mogelijk. Op het voorpand zit een borstzak (probeer die maar eens te vinden, ha!) en ook op het knopenpat van het hemd moest en zou de print doorlopen.

IMG_9874

Alleen maar liefde voor deze, wat mij betreft. In de kast bleek zelfs een schoon vestje te hangen dat ervoor gemaakt lijkt. Hop, de outfit voor de eerste communie van de zoon kan worden afgevinkt. Met uitzondering van de broek dan, daarvoor moeten/mogen we nog eens gaan shoppen (ik hou niet van broeken stikken, betrapt).

IMG_9858

IMG_9861

 

Vele groeten van een Libertylover,

Laurence

P.S. Met in het achterhoofd een misviering gevolgd door een casual feest genre brunch/poppentheater voor de eerste communie van de zoon, vraagt deze combinatie jas + hemd nog een das of niet? Benieuwd naar jullie meningen!

Liberty for all

13 thoughts on “Liberty for all

 1. Sterrenstofbykatrien says:

  Das, why ?
  If so, een dun, neutraal ding dat onder geen beding rond het hoofd geknoopt mag worden naarmate het feest vordert 😂

 2. Vanjansen says:

  Prachtige stof en prachtig hemd! Ik hou niet zo van stropdassen, en deze mooie outfit heeft ook zeker geen extra’s nodig!

 3. Ik hou niet van bloemen (tout court), ook niet van bloemen op hemden. Maar ik slik mijn woorden in en denk alleen maar ‘wat mooi’. De das zou ik skippen, dit heeft niet meer nodig.

 4. Ik ben dol op dassen maar dit hemd zou ik daar toch echt niet mee ‘verpesten’? Het is gewoon top zo. Ik maakte zaterdag op workshop mijn eerste Theo voor mijn man (nochtans al 10tallen voor mijn zoon gemaakt, maar de volwassen versie durfde ik niet alleen aan) en kan alleen maar met mateloze bewondering kijken naar je perfectie. Whaw!

 5. Dat jouw man staat met leuke prints, dat wisten we al langer. Hij heeft een heel eigen stijl, en dat jullie daarin op dezelfde golflengte zitten is wel duidelijk. Dat hij hiermee weg geraakt, is dan ook geen verrassing. Weer een toppertje, en ik ben gezond jaloers op je zin voor perfectie in de afwerking.

 6. Miet says:

  Wat een parel van een hemd en wat staat hij er supermooi mee! En ik hou niet van dassen, en zou dat dus zeker niet doen, dit hemd is perfect zo!

 7. Ik kan alleen maar beamen, prachtig hemd en neen, dit heeft geen das nodig. Het is al veel te perfect zo!
  Trouwens, ik hou wel van bloemenprints, maar blijkbaar dus ook van fruitprints, want volgens mij staat daar ook veel fruit tussen …

 8. Ohlala Laurence! Weer een tophemd! Ik vind ook dat zo’n hemdjes moeten kunnen, lekker vrolijk! Getuigd ook van meer lef, mijn wederhelft zou er ook wel voor te vinden zijn. Onze jongste zoon ook, die van (bijna) 9 daarentegen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s